Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen) (Foto: Dan Jensen)

Ny rapport: Over 50.000 sårbare Exchange-servere er angrebet af hackere

Over 50.000 ransomwareangreb er blevet rettet mod sårbare Exchange-servere, i årets hidtil største hack. Det viser ny rapport.

I en ny rapport udlægger sikkerhedsvirksomheden Check Point skræmmende tal på cybersikkerhedsområdet. Tallene drejer sig blandt andet om et stort antal angreb mod stadig upatchede Exchange-servere.

Det skriver DataBreachToday.

Hidtil er der observeret mere end 50.000 ransomware-angrebsforsøg over hele verden mod upatchede lokale Microsoft Exchange-servere.

Der er desuden sket en stigning på 57 procent i samlede ransomware-angreb i løbet af de sidste seks måneder, hvor angreb er steget med 9 procent hver måned hidtil i 2021.

Omkring 3.868 organisationer er blevet berørt, ifølge rapporten, der blev offentliggjort tirsdag.

Læs også: Nyt hackerværktøj åbner for fuld udnyttelse af alvorlige Exchange-sårbarheder: "Den virkelige jagt er gået ind"

Exchange-angrebene kommer fra en bred vifte af angribere, som alle drager fordel af Exchange-udnyttelser, der er tilgængelige i online-kriminalitetsfora, siger Lotem Finkelsteen, der er Check Point's manager for trusselunderretning.

Han påpegede, at mange virksomheder "stadig betaler løsesumskravene", hvilket er med til at fremme udviklingen af nye angreb.

Læs også: Nem Forsikring indledte forhandlinger med bagmænd efter hackerangreb: "Man kan diskutere fra nu af og til solen bliver sort, om det er det etisk rigtige at gøre"

Stadig USA som største mål

Omkring 49 procent af de lokale Exchange-ransomware-angreb var målrettet organisationer i USA, som har været langt den største målskive for angrebene.

Herefter kommer Storbritannien, hvor 5 procent af angrebene ramte. Så Holland (med 4 procent) og Tyskland (også med 4 procent).

De industrier der er gået mest ud over i disse regioner er regering/militær, produktion og bank/finans.

Finkelsteen forklarer, at USA er det primære mål, fordi det er hjemsted for det største antal Exchange-servere i verden. Desuden har brugerne af serverne her ofte de økonomiske ressourcer til at betale en løsesum.

Se hele rapporten her.

Læs også:

Så alvorlig er det langvarige hacker-angreb på Exchange: Fra ondsindede webshells til stormløb af cyberkriminelle og en helt ny type ransomware

Microsoft: 92 procent af verdens Exchange-servere er nu blevet patchet mod kæmpe-angreba

Sikkerhedsfirma: Exchange-servere hackes hurtigere end vi kan tælle