(Foto: Dan Jensen)

Ny rapport: Over 50.000 sårbare Exchange-servere er angrebet af hackere

Over 50.000 ransomwareangreb er blevet rettet mod sårbare Exchange-servere, i årets hidtil største hack. Det viser ny rapport.

I en ny rapport udlægger sikkerhedsvirksomheden Check Point skræmmende tal på cybersikkerhedsområdet. Tallene drejer sig blandt andet om et stort antal angreb mod stadig upatchede Exchange-servere.

Det skriver DataBreachToday.

Hidtil er der observeret mere end 50.000 ransomware-angrebsforsøg over hele verden mod upatchede lokale Microsoft Exchange-servere.

Der er desuden sket en stigning på 57 procent i samlede ransomware-angreb i løbet af de sidste seks måneder, hvor angreb er steget med 9 procent hver måned hidtil i 2021.

Omkring 3.868 organisationer er blevet berørt, ifølge rapporten, der blev offentliggjort tirsdag.

Læs også: Nyt hackerværktøj åbner for fuld udnyttelse af alvorlige Exchange-sårbarheder: "Den virkelige jagt er gået ind"

Exchange-angrebene kommer fra en bred vifte af angribere, som alle drager fordel af Exchange-udnyttelser, der er tilgængelige i online-kriminalitetsfora, siger Lotem Finkelsteen, der er Check Point's manager for trusselunderretning.

Han påpegede, at mange virksomheder "stadig betaler løsesumskravene", hvilket er med til at fremme udviklingen af nye angreb.

Læs også: Nem Forsikring indledte forhandlinger med bagmænd efter hackerangreb: "Man kan diskutere fra nu af og til solen bliver sort, om det er det etisk rigtige at gøre"

Stadig USA som største mål
Omkring 49 procent af de lokale Exchange-ransomware-angreb var målrettet organisationer i USA, som har været langt den største målskive for angrebene.

Herefter kommer Storbritannien, hvor 5 procent af angrebene ramte. Så Holland (med 4 procent) og Tyskland (også med 4 procent).

De industrier der er gået mest ud over i disse regioner er regering/militær, produktion og bank/finans.

Finkelsteen forklarer, at USA er det primære mål, fordi det er hjemsted for det største antal Exchange-servere i verden. Desuden har brugerne af serverne her ofte de økonomiske ressourcer til at betale en løsesum.

Se hele rapporten her.

Læs også:

Så alvorlig er det langvarige hacker-angreb på Exchange: Fra ondsindede webshells til stormløb af cyberkriminelle og en helt ny type ransomware

Microsoft: 92 procent af verdens Exchange-servere er nu blevet patchet mod kæmpe-angreba

Sikkerhedsfirma: Exchange-servere hackes hurtigere end vi kan tælle
Premium
Microsoft opgiver milliardkøb af gamer-chatplatform med tusindvis af danske brugere
I marts forlød det, at Microsoft var svært interesseret i at købe chatplatformen Discord for over 10 milliarder dollar. Men planen er tilsyneladende gået i vasken.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.