Artikel top billede

Massiv efterspørgsel på Trifork-aktierne får it-selskabet til at ramme børsen før tid

En stærk efterspørgsel på Trifork-aktierne får selskabet til at lukke tegningsperioden før tid. Samtidig fremrykket Trifork datoen for selve børsnoteringen.

Der har været så stor rift om Trifork-aktierne, at selskabet har lukket tegningsperioden før tid.

Samtidig har it-selskabet fremrykket datoen for børsnoteringen.

Det oplyser Trifork i en fondsbørsmeddelelse tirsdag.

Selve tegningsperioden vil lukke umiddelbart efter midnat i dag tirsdag klokken 00:01.

Samtidig forventer it-selskabet at ringe med børsklokken om en uge 1. juni i stedet for den oprindelige dato, der lød på 4. juni.

"Den tidlige afslutning af aktieudbuddet skyldes den samlede efterspørgsel, der overstiger den forventede allokering," lyder det i meddelelsen.

Stifter vil stadig være storaktionær

Trifork, der er stiftet i Aarhus af Jørn Larsen, har i dag hovedkontor i Schweiz.

Selskabet vælger dog at benytte sig af hovedbørsen, Nasdaq Copenhagen, i Danmark, hvor det forventes at høste en gevinst på 120 millioner kroner fra noteringen.

Af børsprospektet fremgår det, at Trifork udsteder 7.105.880 aktier, hvoraf de 940.000 vil være nyudstedte aktier.

I alt vil noteringen værdiansætte det aarhusianske selskab til knap tre milliarder kroner.

Selskabets nuværende aktionærer vil sælge fem procent af den nuværende aktiekapital i forbindelse med børsnoteringen. De bliver solgt af GRO Holding, Kresten Krab Holding, Jørn Larsen og enkelte andre.

Det er planen, at Jørn Larsen - der grundlagde selskabet i 1996 - også efter børsnoteringen vil være den største aktionær i Trifork.

Stifteren har tidligere fortalt til Computerworld, at han vil beholde omkring 20 procent af aktierne i Trifork.

“I takt med at jeg af flere grunde giver slip på flere aktier, så skal jeg stadig kunne bevare en følelse af at være ejer af virksomheden,” lød det fra Jørn Larsen.

Trifork-stifteren ejer i dag 23,98 procent af selskabet.

Dermed kommer han altså til at sælge ud af de sidste godt fire procent i forbindelse med børsnoteringen.

Frisk kapital skal sikre opkøb

Pengene fra børsnoteringen skal investeres i en række forskellige områder, har selskabet oplyst i forbindelse med prospektet. Dette gælder især opkøb.

Nogle af de vundne midler skal således investeres i ‘ekspansion via strategiske og taktiske opkøb i de fire kerne-områder Danmark, Holland, Schweiz og Storbritannien.'

Hertil kommer, at Trifork vil investere i at undersøge mulighederne for ekspansion uden for de fire kernemarkeder, ligesom selskabet holder muligheden åben for at kunne opkøbe mindretals-poster i forskellige selskaber.

Trifork meddelte desuden, at selskabet vil kunne investere nogle af midlerne i ‘generelle selskabs-formål.’

Det er anden gang, at Trifork går på børsen, da elskabet også var børsnoteret i perioden 2007 til 2014.Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.