Artikel top billede

Tim Cooks svimlende månedsløn: Så meget har han tjent i 2021

Årslønnen for Apples øverste topchef Tim Cook lyder på tre millioner dollars. Alligevel har han i 2021 tjent mere end 30 gange så meget.

Apples øverste topchef Tim Cook har haft et særdeles godt år i 2021.

Selskabets salgstal har slået de flestes forventninger og kunne fremvise en vækst i omsætningen på 33 procent.

De imponerende resultater har smittet af på Tim Cook, der kan notere sig en indtjening for 2021 på 98,7 millioner dollar. Omregnet til danske kroner lyder det på 646 millioner kroner - eller hvad der svarer til knap 54 millioner kroner om måenden.

Det skriver det amerikanske medie CNBC.

Tim Cooks løn udgør den absolut mindste del af topchefens indtjening for det forgangene år. Årslønnen for Apple-direktøren lyder på tre millioner dollar.

Derudover har Tim Cook modtaget en bonus 12 millioner dollar fordi Apple har nået de klimamål selskabet selv har opstillet.

Indtjeningen dækker også over 1,39 millioner dollar til blandt andet flyrejser, udgifter til ferier og lidt over en halv million dollar til sikkerhed.

Den klart største del af de penge Tim Cook har tjent i 2021 kommer fra en aktiebonus, der lyder på hele 82,3 millioner dollar. Pengene bliver dog ikke udbetalt endnu, men er en del af et større aktieprogram, der løber over de kommende fem år.

Den ene halvdel, der består af 333,987 Apple-aktier til en værdi af 37,5 millioner dollar får Tim Cook udbetalt over de kommende tre år fra 2023. Pengene får han ifølge CNBC uanset om han vælger at stoppe i selskabet eller ej.

Den anden halvdel er en del af et incitamentsprogram, der kræver at han lever op til en række parametre. Derfor kan denne del både ende med at blive nul kroner for Tim Cook, men beløbet kan også blive fordoblet.

"Det har været et imponerende årti for Apple og i 2021 har hr. Cook modtaget en aktiebonus for første gang siden han tiltrådte som CEO i august 2011, lød det fra Apple i en børsmeddelelse.

Tim Cook overtog posten som administrerende direktør efter Steve Jobs i 2011.