Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

VMwares Horizon-platform udsat for bølge af cyberangreb via Log4j

En bølge af cyberangreb har gennem de seneste måneder ramt VMwares Horizon-platform.

Hackere har udnyttet en log4j-sårbarhed til at angribe VMwares virtualiseringsplatform Horizon og installere både bagdøre og kryptomining malware

Det oplyser sikkerhedsfirmaet Sophos i et blogindlæg.

Hackerne har udnyttet en særlig log4-sårbarhed ved navn log4shell, og ifølge Sophos har angrebene været et mål for hackere siden slutningen af december, mens de har forsat gennem resten af vinteren og helt ind i maj.

Lappet flere gange

VMware har flere gange forsøgt at lappe sikkerhullet med sikkerhedsopdatering. Det skete første gang med en patch til Horizon, der blev udsendt i slut december og efterfølgende i marts med en patch med navnet CVE-2021-44228.

Til trods for sikkerhedsopdateringerne har det ifølge Sophos været svært for VMware at dæmme op for strømmen af angreb.

“VMware har udgivet nye patchede versioner af Horizon så sent som 8. marts 2022, men mange organisationer har endnu ikke udrullet de nye versioner,” lyder forklaringen i et blogindlæg fra Sophos.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere