Artikel top billede

(Foto: Datatilsynet)

Datatilsynet åbner sag mod pant-app: "Noget tyder på, at appen indhenter en del flere oplysninger, end den behøver"

Datatilsynet undersøger nu Dansk Retursystem i forbindelse med en ny app, som muligvis henter for mange oplysninger om brugerne.

Dansk Retursystems app ”Pant” bliver undersøgt af Datatilsynet.

Appen har til formål at brugere kan få udbetalt pantpenge direkte på sin konto, men tilsynet mistænker, at den indsamler for mange og unødvendige data om brugeren.

Derfor har myndigheden ag egen drift igangsat en undersøgelse med henblik på at tjekke, om appen lever op til GDPR-reglerne.

Det meddeler Datatilsynet på sin hjemmeside.

Ifølge tilsynet prøver appen nemlig blandt andet at spore brugerens placering, læse en lang række oplysninger på enheden og interagere med brugerens bank.

"Når man udvikler en app, skal man gøre sig klart, præcis hvilke af brugernes oplysninger, der er nødvendige for, at appen kan fungere. I dette tilfælde er der noget tyder på, at appen indhenter en del flere oplysninger, end den behøver for at kunne sende et beløb til brugerens konto," udtaler Allan Frank, som er it-sikkerhedsspecialist og jurist i Datatilsynet i meddelelsen og fortsætter:

"Men vi ved det ikke med sikkerhed, og derfor har vi nu taget kontakt til Dansk Retursystem for at finde ud af, hvad appen helt præcis gør - og hvorfor den gør det."

Dansk Retursystem har nu indtil 10. august til at besvare Datatilsynets henvendelse, som kan læses her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere