Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Der er alt for mange fejl i software

Forbedrede test-metoder kan reducere antallet af graverende fejl i
software og elektroniske apparater, men industrien tøver, siger
professor.

Af Jeppe R. Børsting, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er bare ikke godt nok når et computerprogram ikke kan gøre det du har betalt for det skal, eller når dine elektroniske apparater svigter, fordi styreprogrammerne ikke er lavet ordentligt. Og det sker allerede alt for ofte mener en professor, der ikke forstår hvorfor producenterne ikke tager nye testmetoder i brug for at minimere fejlene.

Les Hatton er professor på Kingston University i London, og han har gjort det til sin faglige mission at dokumentere og analysere fejlene. Og det skorter ikke på materiale, understreger han.

- De fleste af de systemer, jeg bruger, er mangelfulde på alle mulige måder, og det burde de ikke være. Hovedparten af de softwarefejl, jeg har analyseret gennem årene, kunne være undgået ved at bruge teknologi, som vi allerede kender. Men vi bliver ved med at lave de samme fejl igen og igen. Computer-området er blevet en mode-industri, hvor vi ikke efterlever det grundlæggende ingeniør-princip om, at det ikke er en synd at lave en fejl, men at det er en synd at gentage den. Moderne ingeniør-arbejde er normalt meget pålideligt, men software-udvikling er ikke til at stole på, fordi det ikke respekterer principperne, siger Les Hatton.

Professoren er specielt skuffet over at ingen af han tre digitalt tv-bokse har virket efter hensigten, men han sætter sin lid til at Open Source programmer kan være redningen.

- Open Source software ser ud til at have det kendetegn, at det gradvist bliver bedre. Så jeg håber, at det i de kommende år skaber en trend med pålidelig software, som andre vil efterligne, siger Les Hatton. Hans skarpe ord faldt på test-konferencen ved Center for Indlejrede Software Systemer på Aalborg Universitet tidligere på ugen.




IT-JOB

HusCompagniet A/S

IT-driftsansvarlig

Unit IT

Project Manager

Optum Computational Engineering ApS

SW developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere