Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Dit Hohm kan gøres grønnere

Det er Microsoft, der er ude med en interessant ny
tjeneste. Den kan hjælpe dig med at spare energi i dit hus ved at give gode råd
baseret på præcis viden.

Af Jan Skøt, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Prøv at sig Hohm højt... Ja, det lyder ligesom Home – altså hjem på amerikansk. Måske er det ikke tilfældigt, at der også indgår ordet ohm, der jo handler om strøm. I hvert fald er Hohm først og fremmest beregnet på at forstå og regulere dit hjems energiforbrug.

Andre har prøvet det samme, men Hohm er yderst interessant, fordi Microsoft ser ud til at ville gøre en stor og meget omfattende indsats på området.

Det starter med, at du skal beskrive dit Hohm grundigt – meget grundigt – der er over 100 spørgsmål om huset, dets materialer, varmeforsyning, elforbrug, placering i forhold til solen og så videre.

Det hele bliver lagt ind i en database, hvor det bliver analyseret af en software fra Lawrence Berkeley National Laboratory, der gør nogle ting, som Microsoft ikke fortæller i detaljer om. Men resultatet skulle gerne være nogle gode råd om energiforbrug.

Men det er kun første fase. Du kan nemlig også gøre ting som at få dit energiforsyningsfirma til automatisk at sende oplysninger om dit forbrug til Hohm. Så kan du med jævne mellemrum lave en opdateret analyse, der også tager hensyn til for eksempel vejret.

Eller du kan sammenligne dit energiforbrug med andre i samme område i samme type af hjem. Det er virkelig smart, fordi du lynhurtigt kan få en idé om, hvor du ligger i forhold til de andre – det er ret indlysende, at hvis 90 procent af dem bruger mindre energi end dig, så må der være muligheder for at spare.

Hohm var i betafase, da jeg kiggede på det, så det var ikke helt til at se, hvad der virkede, eller hvad der ville komme til at virke – der var en del, der ikke virkede.

Men det ser ud til også at være Microsofts intention at lave en ret avanceret erfaringsindsamling fra alle brugerne. Det ville være supersmart, hvis man altid kunne komme ind og få gode råd, der drejede sig specifikt om det hjem, man har. Der er enorm forskel på, hvilke gode råd man har brug for, når man bor i et gammelt hus med trævinduer og tegltag i forhold til, hvis man bor i en moderne lejlighed med plastikvinduer.

Foreløbig ser det interessant og lovende ud.

Se det selv på: www.microsoft-hohm.com.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere