Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Overclocking med ekstra vind

Med en blæser som denne er du meget mere sikker, hvis du forsøger at presse lidt ekstra kraft ud af din computer.

Af Jan Skøt, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Overclocking er, når du får din computer til at køre lidt – eller måske en hel del – hurtigere, end den er beregnet til. En gang var det noget, der kun var for eksperter.

Det var temmelig risikabelt, fordi en chip kan brænde over på et øjeblik.
I dag er det blevet noget lettere, ret ufarligt og derfor også almindeligt.

Det skyldes blandt andet, at Intels senere chipmodeller let kan overclockes, og at de ofte kører meget stabilt ved betydeligt højere hastigheder, end de er beregnet til.

Fabrikanter af motherboards har også indbygget mange funktioner, der gør det let at overclocke, så amatører ubesværet kan gå i gang.

Ofte er det let at få en chip til at køre 25 procent hurtigere, og nogle gange er det muligt at få næsten 50 procent mere ydelse ud af den.

Det er næsten altid varmen, der sætter grænsen for hvor hurtigt, det kan gå. Disse nye processorkølere fra Corsair skulle dog kunne fjerne noget mere varme, end dem der følger med chippen som standard.

Der er to versioner med tre eller fire kobberrør og henholdsvis en eller to blæsere. De passer til alle moderne processorsokler fra både Intel og AMD.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere