Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Motorola har gjort det igen

Det er en mobiltelefon, men den kan også blive en hel computer, når den får overfrakken på.

Af Jan Skøt, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Man må beundre Motorolas mobiltelfonafdeling. Det er ikke gået særligt godt for dem i årevis, men med jævne mellemrum kommer de med en telefon, hvor man bare må spærre øjnene op.

I flere tilfælde har de defineret en hel ny klasse af mobiltelefoner. Det er muligvis også, hvad der vil ske med deres nye Atrix.

Den er et forsøg på at opfylde en drøm. Nemlig drømmen om den personlige computer, der kan bæres rundt i lommen og i øvrigt skifte form, alt efter hvordan du ønsker at bruge den.

Drømmen er i årevis blevet beskrevet i science fiction, hensigtserklæringer fra industrien og fremtidsudsigter fra forskerne.

Atrix opfylder ikke drømmen, men den kommer betydeligt tættere på. Atrix er på den ene side en helt almindelig smartphone – eller måske er det mere korrekt at kalde den en helt i top smartphone.

Den er kun 11 millimeter tyk og vejer 135 gram. Men den har Nvidias nye Tegra 2 dualcore chip på 1 GHz. Koblet med 1 GB hukommelse giver det samme computerkapacitet som en pc for tre-fire år siden. Der er 16 GB internt lager og selvfølgelig mulighed for SD-kort.

Der er kamera både på for- og bagside, det bagerste er på fem MP. Skærmen er fire tommer med en opløsning på 960x540 pixel. Styresystemet er Android 2.2, og det er selvfølgelig lidt synd, når 2.3 allerede er færdigt.

Men telefonen kan som sagt få en overfrakke på og så skifter den helt karakter.

Motorola har nemlig lavet en desktopdock. Det ligner en netbook til forveksling med en 10" skærm og indbygget batteri, men hele computerdelen ligger i telefonen.

Når man sætter telefonen i docken, booter den automatisk ind i et særligt Linux-miljø. Alle data ligger på telefonen, så hvis du har lagt bookmarks ind eller tastet et telefonnummer, så er det også i netbookversionen.

I øvrigt kan telefonens brugerflade åbnes i et vindue, og alle dens Android-programmer kan køres fra vinduet.

De få anmeldere, der har prøvet kombinationen, fortæller om høj hastighed og flot integration. Og hold da op, hvor ville det være smart, hvis vi kun behøvede ét apparat til at klare alle vores opgaver og opbevare alle vores data.

Der er et stykke vej endnu, men Atrix ser ud til at være et pænt stort skridt på vejen.

Pris og tidspunkt for introduktion i Danmark kendes ikke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere