Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Windows XP har mere malware end Windows 7

Det er ikke så få firmaer, der stadig kører Windows XP, men nu er der
måske endnu en grund til at vælge Windows 7. Antallet af sikkerhedstrusler er langt lavere.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Ifølge Microsofts egen Serurity Intelligence Report, som kigger på sikkerhedshuller, sårbarheder og malware-inficeringer (for 2010), er antallet af inficeringer på XP-platformen væsentligt højere end på Windows 7.

Faktisk hele otte gange værre, når man kigger på malware-tilfælde under den mest usikre version af Windows XP (SP2 32bit) kontra den mest sikre (Windows 7 64bit). Den gennemsnitlige infektionsrate ligger på 19,3 ud af 1.000 computere for Windows XP SP2 32bit, mens det kun er 2,5 for Windows 7 64bit.

Det kan lyde som en reklame for Microsoft til firmaer om at investere i Windows 7 for at forbedre sikkerheden. Men rapporten rummer også tal, som ikke alene kan forklares med et ønsket mersalg. Generelt er antallet af inficeringer nemlig altid lavere under 64bit- end under 32bit-versioner.

Det kan skyldes, at det er mere teknisk kyndige brugere, der installerer 64bit Windows og derfor også er bedre til at beskytte sig mod malware. Men også at 64bit Windows understøtter det såkaldte Kernel Patch Protection.

Kigger man på Windows Vista, ligger det lunt mellem XP og Windows 7 med omkring 10 inficeringer pr. 1.000 computere for 32bit-udgaven med SP2 og 7,5 inficeringer for 64bit-udgaven.

På serversiden har Windows Server 2008 R2 omtrent halvt så mange inficeringer som Windows 2003. Rapporter fortæller også, at de fleste sikkerhedshuller ligger i applikationer og ikke i browseren eller operativsystemet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere