Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Her er PlayStation 4

Endelig er Sony klar med en ny PlayStation, der skal føre arven videre fra de populære konsoller.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hele syv år det siden PlayStation 3 kom på markedet, men nu er Sony langt om længe klar med en efterfølger. Som man kunne forvente er stort set alt opgraderet på den nye konsol.

Den er designet helt fra bunden og baseret på en speciallavet processor med otte kerner og indbygget grafikprocessor.

Derudover har maskinen en dedikeret grafikchip med 18 kerner, som tilsammen generer 1.84 Teraflop processorkraft, og der er 8 GB GDDR5 ram.

Boot-tiden er stort set udryddet. Den nye “suspend mode” bevarer systemet i en strømbesparende tilstand, men gemmer spiller, så man er klar til at game videre, så snart man trykker på ”on”-knappen. Man kan desuden starte en række andre applikationer, som eksempelvis en browser, mens man spiller.

Spil kan downloades eller uploades i baggrunden og i stand-by. Spil kan endda afvikles, mens resten af det downloades i baggrunden.

Netværksdelen har også fået en kæmpe overhaling. PalyStation 4 har fået en “always on” video-komprimering- og komprimeringssystem, som giver mulighed for ubesværet at uploade sit gameplay. For første gang nogensinde kan gamere således dele deres triumfer med et enkelt tryk på en knap. “SHARE-knappen” sidder direkte på controlleren, så du kan uploade, mens du spiller.
Man kan også dele billeder og video med vennerne via Facebook og andre tjenester.

Via tjenester som Ustream er det desuden muligt at streame gameplayet direkte til vennerne i real time, så vennerne kan kommentere eller tilslutte sig spillet, hvis du får problemer med at klare en bane.

PlayStation 4 gør det desuden muligt at integrere andre skærme, som eksempelvis PlayStation Vita, smartphones og tablets, så man kan spille hvor end man er. Via WiFi kan Vita streame direkte over konsollen, så du får den fulde PS-oplevelse på den lille skærm. Apps til mobiler og tablets, gør det desuden muligt at få mere ud af spillene, fra sit mobile apparat.

På den nye menu-skærm, kan spillerne se spilrelaterede information delt af dine venner samt se deres gameplay. På længere sigt bestræber Sony sig på at forudsige hvilke spiltitler, du vil købe, så de ligger klar og download-tiden helt udryddes.

PlayStation Network udvides med Music Unlimited og Video Unlimited samt flere andre tjenester.

Det er hvad vi får at vide om PlayStation 4 på nuværende tidspunkt. Pris er der ingen forlydende om og konsollen forventes først på markedet om cirka seks måneder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere