Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

10 millioner Android-apps inficeret med virus

Mange tror, at deres smartphone er beskyttet og har ubetinget tillid til, at de applikationer, der installeres på mobilen er sikre og godsindede. Det er dog ikke altid tilfældet; faktisk er der lige nu 10 millioner malware-inficerede Android-apps i omløb.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Ved udgangen af januar 2014 havde Kaspersky Lab indsamlet ca. 200.000 unikke tilfælde af mobilt malware – en stigning på 34 procent siden november 2013. To måneder forinden blev mere end 148.000 tilfælde registreret. Det er derfor tydeligt, at internetsvindlerne fortsætter med at fokusere på Android – og faktisk viser en rapport fra Kaspersky Lab, at antallet af malware-inficerede apps nu rammer 10 millioner.

Pr. 30. januar 2014, udbød den officielle Google Play-store 1.103.104 applikationer. Uofficielle tredjeparts app-butikker udbyder mange flere, og der er stor sandsynlig for, at mange af dem indeholder skjult malware.

Kaspersky Lab har på nuværende tidspunkt registreret i alt 10 millioner tvivlsomme apps, da svindlerne også bruger legitim Android-software til at bære de ondsindede koder.

Størstedelen af alle malware-angreb på mobile enheder handler om at stjæle penge fra brugeren. Det var for eksempel tilfældet med den mobile version af Carberp Trojan, der kom fra Rusland. Den stjal brugernes fortrolige oplysninger i det øjeblik, de blev sendt til bankens server. Ifølge Kaspersky Labs eksperter udvikles hovedparterne af de malware-inficerede Android applikationer, der lige nu er i omløb, også i Rusland.

Undgå malware-angreb på mobilen ved at følge disse råd fra eksperterne:
• Aktiver aldrig “developer mode”
• “Install applications from third-party sources” skal også være deaktiveret
• Installer kun applikationer fra officielle kanaler
• Når du installerer nye apps, bør du undersøge hvilke rettigheder, de kræver
• Beskyt din mobiltelefon med sikkerhedssoftware




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere