Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Prisfornuftig mesh-router til den travle familie

QNAP lancerer nu producentens første tri-band mesh-router – rette mod den travle familier og hjemmekontoret. Stabil VPN er en af fordelene.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

QNAP øger sin satsning på routere med den nye mesh-router QMiro-201W, hvis formål er at sikre den bedste Wi-Fi-oplevelse for familier og på dit hjemmekontorer, ikke mindst i store boliger med mange samtidige netopkald. Det er første gang, QNAP lancerer en mesh-router.

SD-WAN-routeren er af tri-band-typen kan ved at benytte QuWAN og en Zero Trust-sikkerhedsmodel, sikre et stabilt hjemmenetværk via VPN uanset, hvor mange enheder der tilsluttes.

VPN til fjernarbejde

”QMiro-201W, QNAPs første Mesh Wi-Fi-router, giver stabilt og velfungerende Mesh Wi-Fi i hjemmet, men også en SD-WAN VPN-forbindelse til fjernarbejdere, så de kan at oprette forbindelse til firmaets skyer. Med en overkommelig pris og nem netværksinstallation giver QMiro-201W brugerne mulighed for at opbygge et sikkert hjemmenetværksmiljø, der passer til deres behov, når de arbejder på distancen,” siger Frank Liao, Product Manager for QNAP.

QMiro-201W følger Zero Trust-sikkerhedsmodellen for at sikre et højt sikkerhedsniveau mellem enterprise-VPN-løsninger og ”edge-tilslutninger,” såsom hjemmekontorer, forklarer QNAP.

Med en VAP (Virtual AP) på enterprise-niveau kan it-ansvarlige konfigurere op til seks SSID-grupper til forskellige behov. Wi-Fi-kryptering sikrer, at brugerne kan nyde gode at de høje internethastigheder, alt imens de har den højeste sikkerhed.

Indbygget forældrekontrol

QMiro-201W byder også på forældrekontrol til at blokere for upassende indhold over for de mindste i familien. Derudover byder routeren på funktioner såsom firewall, port forwarding samt automatisk blokering af mistænkelige forsøg på at tilgå netværket. SD-WAN sikrer også IPsec-kryptering VPN og Deep Packet Inspection.

QMiro-201W er desuden stille på grund af det blæserløse design, men kan ifølge QNAP sagtens holde sig kold nok uanset, hvor stor en arbejdsbyrde den udsættes for, og samler du flere QMiro-201W-enheder, kan du udvide Mesh-netværket endnu mere. Op til fire QMiro Mesh Wi-Fi-routere (1 router + 3 satellitter) kan fungere sammen.

Teknisk er routeren bygget op omkring en Qualcomm quad-core processor med 512 MB DDR3-hukommelse. Der er to skjulte 4.6 dBi-antenner, to skjulte 3.0 dBi-antenner.

Den nye mesh-router understøtter ikke den nyeste Wi-Fi-standard, men må nøjes med Wi-Fi 5 (IEEE 802.11ac), hvilket dog sagtens går an i langt de fleste bologer og hjemmekontorer.

QNAP QMiro-201W er nu tilgængelig i Norden til en ganske fornuftig pris for en mesh-router på 1000 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere