Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Unge med studiejob udgør en trussel mod virksomheder

En ny undersøgelse udført af HP viser, at studerende med studiejob i danske virksomheder er et oplagt mål for hackere, og det er deres adfærd der i særlig grad giver anledning til problemerne.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Mange danske studerende har studiejob, og hvor det kan være en fordel for mange virksomheder at have de unge ansat, så er det et overset problem, at deres adfærd, når de sidder foran computerskærmen, truer sikkerheden i virksomhederne.

It-virksomheden HP står bag en undersøgelsen om danske kontoransattes tilgang til it-sikkerhed, og den viser, at unge med studiejob udviser en væsentlig mere risikabel og usikker digital adfærd end andre på kontoret.

For ikke opdateret adgangskoden

HP forklarer blandt andet, at de studerende er mere end dobbelt så tilbøjelig til at udsætte sikkerhedsopdateringer, og hele 42 procent opdaterer aldrig eller sjældent deres adgangskode.

Undersøgelsen siger dog intet om, hvilke arbejdsopgaver de unge udfører, og hvilke der specialt udgør en speciel risiko for virksomhederne.

”Pointen er, at de studerende i undersøgelsen har angivet, at de bruger dagen eller noget af deres arbejdsdag bag en computerskærm, hvorfra de fleste har adgang til virksomhedens data og systemer,” fortæller Peter Møller Kristensen, direktør hos HP Danmark til AOD PRO og fortsætter:

”I og med at undersøgelsen viser, at de studerende udviser en mere risikable digital adfærd end deres fuldtidsansatte kolleger, er det vigtigt, at virksomhederne forholder sig til det, da de studerende kan udgøre en større sikkerhedsrisiko end deres kolleger,” pointerer Peter Møller Kristensen.

Vær opmærksom på det

HP kan ikke fortælle noget om, hvorfor så mange unge i studiejob har adgang til at udgøre en større sikkerhedsrisiko, men blot at det er en overset trussel.

”Vores opfordring er derfor, at virksomhederne er opmærksomme på det og sørger for at have de rette sikkerhedsløsninger, hardware- og softwarebaseret, på deres end-point devices. Derudover kan det give mening at undervise de ansatte i den adfærd, man ønsker de skal have med udgangspunkt i virksomhedens guidelines og gode vaner,” siger Peter Møller Kristensen.

Danske virksomheders udfordring omkring sikkerheden med de unge, bliver kun gjort værre af, at undersøgelsen også viser, at danskerne især er ret sene til at opdatere. Sammenlignet med Sverige og Norge kommer vi ind på en sidsteplads.

Over halvdelen af danskerne, 54 procent, udsætter sikkerhedsopdateringer ofte eller nogle gange, mens svenskerne kun gør det i 38 procent af tilfældene, og nordmændene kun i 26 procent af tilfældene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere