Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Nvidia)

AI-boom kan gøre Nvidia gigantisk som Microsoft, Amazon og Apple: Aktiekursen er tredoblet på blot et år

Nvida skovler penge ind efter, at AI-bølgen har skabt enorm efterspørgsel efter selskabets chip. Selskabets markedsværdi er blevet næsten syvdoblet på fem år.

Verden er ved at ændre sig på grund af AI, og det giver gyldne dage for de store chipproducenter, som kan levere de eftertragtede chip, der kan sikre muskel og hjernekraft bag de kunstige intelligenser.

En af dem er Nvidia, der skovler penge ind, og selskabets aktiekurs buldrer i vejret.

Selskabets netop offentliggjorde kvartals-regnskab viser en fordobling af omsætningen, som er bedre end selv de mest optimistiske analytikere havde forventet.

Og intet tyder på, at fremgangen vil stoppe. Eneste mulige barriere lige nu er Nvidias supply chain, som ifølge regnskabet ser ud til at køre glat og glidende.

En lys fremtid er noget, som aktiemarkedet kan lide. Og Nvidias aktiekurs buldrer da også i vejret.

Den er blevet næsten syvdoblet i de seneste syv år. Alene i løbet af det seneste år, er selskabets markedsværdi blevet tredoblet.

Flere analytikere spår, at Nvidia er på vej til at blive en af de helt store it-selskaber målt på markedsværdi på linie med Microsoft, Apple og Amazon.

Selskabets CEO, Jensen Huang, har peget på, at en stribe af verdens største cloud-selskaber har investeret massivt i infrastruktur, som er baseret på Nvidias nyeste AI-chip, mens andre selskaber fra andre industirer har indgået partnerskaber med Nvidia.

Han peger på, at der for tiden sker det, som han kalder for et ‘sekulært skifte’ i de investeringer, der foretages i teknologi til datacentrene over mod chip, der kan understøtte generativ AI.

Til gengæld bliver der skåret ned i investeringerne i chip til ‘general purpose’ - altså almindeligt brug, mener han.

Det er chip, som eksempelvis Intel leverer.

“Vi kigger ind i et flot kommende år. Det her er ikke noget, der kun påvirker den nærmeste fremtid, men en stor og langvarig transition af hele industrien,” siger han.

Nvidias salg af chip til datacentre er i kvartalet blevet mere end fordoblet i forhold til det foregående kvartal.

Omkring en fjerdedel af Nvidias datacenter-chip bliver solgt til kinesiske kunder.