Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Atea og Microsoft fortsætter samarbejde med jobcenter for at skaffe flere it-talenter / Robot-taxa-selskab mister licens efter en række sikkerhedshændelser / Trifork køber andel i schweizisk software-virksomhed

Atea og Microsoft fortsætter samarbejde med jobcenter for at skaffe flere it-talenter. Robot-taxa-selskab mister licens efter en række sikkerhedshændelser. Trifork køber andel i schweizisk software-virksomhed.

Godmorgen venner!

Velkommen til dagens Computerworlds morgen-briefing.

Det er onsdag, og datoen siger 25. oktober.

Denne morgen er det atter Qëndrim Fazliu, der er positioneret ved tastaturet og klar til at bringe dagens første it- og technyheder fra ind- og udland.

Tag en tår kaffe, læn dig tilbage og lad os komme i gang.

God læselyst.

Atea og Microsoft fortsætter samarbejde med jobcenter for at skaffe flere it-talenter

Der har længe været mangel på it-folk og virksomhederne skriger efter flere kompetente folk, og manglen på folk bliver kun værre.

IT-Branchen anslår eksempelvis, at Danmark kommer til at mangle 200.000 it-specialister i 2030.

Derfor vil både Atea og Microsoft fortsætte deres samarbejde med Jobcenter Aarhus, der har kørt siden 2019.

Det skriver parterne i en fælles meddelelse.

Undervejs i de udbudte forløb har flere af de højtuddannede dagpengemodtagere fået mulighed for at opkvalificere deres it-kompetencer, så de matcher efterspørgslen på arbejdsmarkedet og hos virksomhederne.

Kursisterne får mulighed for at opnå certificeringer inden for Microsofts økosystem, og det resulteret i, at 75 procent af de certificerede kursister er kommet i job.

Samarbejdet bestod oprindeligt kun mellem Microsoft og Jobcenter Aarhus, mens Atea stødte til i 2022.

De it-kriminelle har for alvor taget AI til sig - og det vil vi opleve i 2024

2024 kommer til at byde på en storm af AI, hacktivisme og brug af deepfakes i krigsførelse.

Det skriver it-sikkerhedsselskabet Check Point.

Ifølge Check Point vil cyberkriminelle fremover i højere grad gøre brug af AI til deres it-kriminalitet og rette deres fokus mod både nationalstater og kritisk infrastruktur.

Første halvdel af 2023 har ifølge selskabet allerede budt på en markant stigning i cyberkriminalitet, hvor danske virksomheder i gennemsnit er blevet angrebet mere end 2.500 gange om ugen, hvilket er en stigning på 61 procent i forhold til samme periode sidste år.

Angrebene tæller især ransomware, der blandt andet ramte store virksomheder som teleselskabet 3, detailkæden 7-Eleven og senest hosting-selskabet CloudNordic, der måtte dreje nøglen om som følge af et ransomwareangreb.

Derudover ses også en stigning i hacktivisme, der har udviklet sig i takt med opblusen af konflikter verden over, samtidig med, at kriminelle grupper har udviklet deres metoder til at inficere organisationer på.

På trods af nye, avancerede metoder til at inficerer intetanende brugere, har det velkendte USB-stik også fået en genopstandelse og bruges igen i stor stil til spredning af malware.

Robot-taxa-selskab mister licens efter en række sikkerhedshændelser

Den amerikanske pendant til Færdselsstyrelsen i Californien, DMV, har med øjeblikkelig virkning suspenderet taxa-licensen til selskabet Cruise, der står bag de selvkørende robot-taxa i staten.

Det skriver The Verge.

Det sker grundt flere sikkerhedshændelser, herunder en påkørsel af en fodgænger, der blev fanget under et af de førerløse køretøjer.

Styrelsen hævder, at selskabets køretøjer ikke er sikre nok til at køre rundt offentligt samt at Cruise har givet en forkert fremstilling af køretøjernes sikkerhed.

Også myndighederne i San Francisco har udtrykt bekymring over de førerløse køretøjer, der blandt andet har givet problemer i trafikken men også generet ambulancer, politi og brandvæsen i at nå frem hurtigere.

Trifork køber andel i schweizisk software-virksomhed

Trifork har købt en syvendedel - eller 14,29 procent - af den schweiziske softwarevirksomhed Bluespace Ventures (BSV).

Det oplyser Trifork i en børsmeddelelse.

De to selskaber har sammen udviklet e-health-platformen Compassana i Schweiz, der bruges i sundhedsvæsnet.

Handlen kommer ifølge Trifork til at betyde, at selskaberne i endnu højere grad skal sætte turbo på digitaliseringen af sundhedsvæsnet i alpelandet.

I forbindelse med købet træder Trifork samtidig ind i BSV's bestyrelse, fremgår det af børsmeddelelsen.

Før handlen kan gå endeligt igennem, skal den godkendes af de schweiziske konkurrencemyndigheder.