Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nærmest ingen danskere gider betale for reklamefri Facebook / Trojansk hest er it-danmarks største cybertrussel / Endnu en fyringsrunde hos Amazon: Spilafdeling ramt igen

Morgen-briefing: Nærmest ingen danskere gider betale for reklamefri Facebook / Trojansk hest er it-danmarks største cybertrussel / Endnu en fyringsrunde hos Amazon: Spilafdeling ramt igen

God morgen og velkommen til morgen-briefingen fra Computerworld på en regnvåd novembermorgen.

Det tidlige nyhedsoverblik, hvor vi overflyver danskernes uvilje til at betale for sociale medier samt en ny cybertrussel, er sammensat af din morgenvært, Niels de Boissezon.

Nærmest ingen danskere gider betale for reklamefri Facebook

Landets netbutikker behøver ikke at frygte at få overset deres annoncer på de sociale medier Facebook og Instagram, hvor forbrugerne siden oktober måned har fået mulighed for at få et reklamefrit feed.

En undersøgelse fortaget af brancheorganisationen Dansk Erhverv viser, at kun meget få danskere er indstillet på at betale de cirka hundrede kroner om måneden, det koster at være fri for annoncer på Facebook og Instagram.

Kun to procent af de adspurgte svarer at de vil betale, men ikke har gjort det endnu, mens antallet af respondenter, der faktisk har betalt for tjenesterne, ikke engang kan mønstre en halv procent.

”Det er en god nyhed for netbutikkerne, for som undersøgelsen også viser, så er langt, langt størstedelen af danskerne – og dermed netbutikkernes kunder – daglige brugere af Facebook og Instagram. Så hvis mange af dem ville betale for at undgå reklamer, ville netbutikkerne stå med noget af en hovedpine,” siger Carsten Rose Lundberg, fagchef for Digital Handel i Dansk Erhverv.

Undersøgelsen viser samtidig at 92 procent af danskerne bruger enten Facebook eller Instagram jævnligt, mens 82 procent brugere mindst en af de sociale medier dagligt.

Trojansk hest er it-danmarks største cybertrussel

Et nyt malware-program stryger op på pladen som danske virksomheders fjende nummer et, når det gælder cybertrusler.

Ifølge sikkerhedsselskabet Check Point seneste månedlige ’Global Threat Index’ opgørelse er malwaren ’Zegost’ nu at finde på førstepladsen, da den optræder i 2,02 procent af alle angreb mod danske virksomheder.

Zegost er en såkaldt trojansk hest rettet mod Windows platforme og er mere end tre gange mere udbredt i Danmark end på det globale plan.

”Zegost er gået fra at være ikkeeksisterende på listen til lige pludselig at være den mest udbredte cybertrussel for danske virksomheder. Det skyldes sandsynligvis, at de cyberkriminelle ofte skifter taktikker for at øge mulighederne for at trænge ind i ofrenes systemer. Det vil ikke overraske mig, hvis Zegost ikke topper næste måneds liste,” siger Balder Borup, der er Security Engineer hos Check Point Software Technologies i Danmark, som samtidig opfordrer til at have en opdateret sikkerhedsinfrastruktur.

Endnu en fyringsrunde hos Amazon: Spilafdeling ramt igen

Nethandel- og cloud-giganten skærer for anden gang i år i sin stab indenfor spil-udvikling – et skifte der vil betyde at lidt over 180 medarbejdere vil miste deres job.

Det sker sammen med nedlukningen af to spil-initiativer, 'Crown Channel' og 'Game Growth'.

Det fremgår af intern memo fra Amazon Games VP Christoph Hartmann, skriver netmediet GeekWire.

Tidligere på året blev Amazons spil-afdeling trimmet med 100 stillinger mens selsakbet sidste uge varslede fyringer i selskabets musik-afdeling.

It-forhandler opkøber i Holland

Den danske brugt it-forhandler Kimbrer køber den hollandske it-virksomhed Renewtech.

Opkøbet er en del af planen for at bliver Europas førende indenfor cirkulær it og en ’one-stop-shop’ for handel og service indenfor istandsat udstyr.

”Renewtech og Kimbrer er det perfekte match. Vi er specialister på hvert vores felt, så i fremtiden behøver kunderne kun handle ét sted. Dette betyder også, at vores kunder kan reducere deres omkostninger betydeligt understøttet af bæredygtige IT-investeringer,” siger CEO i Kimbrer Computer Bjarne Aarup Andersen i en meddelelse til Computerworld.

Opkøbet sker efter et årelangt partnerskab mellem de to virksomheder. ”Det skaber et godt fundament for opkøbet, for vi ved, at der allerede er en gensidig respekt,” siger Kimbrer-chefen.