Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Høster persondata på millioner af intetanende danskere for at få Sundhedskort-appen til at fungere

Digitaliseringsstyrelsen indsamler persondata på alle danskere for at få Sundhedskort-appen til at fungere for dem, der har valgt at downloade appen. Det gælder også de danskere, der slet ikke anvender appen. Ny løsning er på vej.

Digitaliseringsstyrelsen indsamler ulovligt data på flere millioner danskere for at få Sundhedskort-appen til at fungere.

Appen er blevet downloadet af 2,3 millioner danskere, men Digitaliseringsstyrelsen indsamler alligevel persondata på 5,8 millioner danskere, viser en aktindsigt, som Version2 har fået fra Datatilsynet.

Her fremgår det, at Digitaliseringsstyrelsen opbevarer det, der kaldes ‘et udtræk af sundhedskort-oplysninger,” som omfatter ‘alle sundhedsoplysninger’ på det fysiske kort.

Oplysningerne opbevares på ubestemt tid, fremgår det.

Modellen minder om en lignende sag i november, hvor Datatilsynet var efter Digitaliseringsstyrelsen med lignende kritik af kørekort-appen, som havde samme samme problem.

Det fik Datatilsynet til at udstede påbud og udtale alvorlig kritik af Digitaliseringsstyrelsen, hvilket er blandt tilsynets mest alvorlige sanktioner.

Digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) gav her styrelsen et halvt år til at finde en løsning.

Til Version2 fortæller Digitaliseringsstyrelsen, at den komplette adgang til de mange data har været nødvendigt for at få Sundhedsappen til at fungere.

Styrelsen meddeler, den i sommer gik i gang med at indføre en ny løsning, hvor såkaldte enkeltopslag er mulige.

Denne nye løsning vil være klar ‘snarest mulig.”

Det kan du læse mere om her: