Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Morten Rygaard/Nordisk Film)

Ny dansk sci-fi fra den klassiske katastrofehylde

”For Evigt” er sci-fi fra den klassiske katastrofe-hylde. Da et skælv flækker havbunden, sendes et skandinavisk team ned i dybet for at rydde op.

Vi ved det godt: Jordskælv udløser tsunamier. Den danske sci-fi ”For Evigt” er noget så sjældent som et nordisk take på det skrækscenarie.

Efter et gigantisk jordskælv, der giver kloden et gevaldigt skvulp, opstår en kilometerlang sprække på Atlanterhavets bund. Udover en ubehagelig masse vand og andre problemer sætter rystelsen fut i klimaforandringerne. Menneskeheden er for alvor på spanden.

Skælvet finder sted nær Island, så et fælles skandinavisk/nordisk team sendes afsted for at ordne paragrafferne.

I praksis skal sprækken inddæmmes og helst lukkes igen. Hvis ikke missionen lykkedes, ser det temmelig sort ud for kloden.

Danske Elias (Simon Sears) er en del af forskerholdet, som skal ned i dybet for at løse opgaven. Hjemme i Dannevang forlod Elias et nedbrændt forhold til Anita (Nanna Øland Fabricius alias Oh Land), men sørme om ikke ekskæresten dukker op igen.

For Evigt kredser ikke kun om død og jordskælv, men også om vores uudtømmelige trang til at stille filosofiske spørgsmål om valg og fravalg. Gensynet med Anita midt i katastrofen vender nemlig op og ned på Elias’ indre, personlige kompas.

Manden bag fortællingen og kameraet er Ulaa Salim, der også sad i instruktørstolen på ”Danmarks Sønner”.

Simon Sears er kendt fra ”Shorta” og ”Herrens veje”, mens Nanna Øland Fabricius debuterer på lærredet. På musikscenen er hun mere hjemmevant under kunstnernavnet Oh Land.

For Evigt har allerede fået medvind i medierne. På Göteborg Filmfestival 2023 blev filmen af amerikanske Screen Daily kaldt en nordisk version af Christopher Nolans ”Interstellar.”

Om sammenligningen holder, kan man tjekke ud i traileren.

Titel: For Evigt

Biografpremiere: 18. april