Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Har hugget teknologi: AWS skal 3,7 milliarder kroner i erstatning til lille storage-firma - men vil ikke

AWS skal betale 3,7 milliarder kroner til lille storage-firma for at have hugget selskabet teknologi til sine store datacentre.

525 millioner dollar. Eller hvad der svarer til 3,7 milliarder kroner.

Så meget skal mægtige AWS - verdens største cloud-selskab - lægge på bordet i erstatning til det lille storage-selskab Kove, der har hovedkvarter i Chicago.

Sådan lyder en ny retsafgørelse efter, at Kove i 2018 sagsøgte AWS for uden tilladelse at have hugget selskabets patenterede teknologier til brug i en række af sine centrale datacenter-løsninger.

Kove mener, at AWS har anvendt det lille selskabs teknologier i både den store S3 storage-service [‘Simple Storage Service,red] samt i database-tjenesten DynamoDB.

Det drejer sig i alt om tre teknologier, som dybest set anvendes til at identificere de servere, der lagrer specifikke filer i clouden.

Der er tale om et meget stort beløb for det lille amerikanske selskab, som omsætter for omkring 10 millioner dollar om året.

Ikke desto mindre har selskabet peget på, at dets patenterede storage-teknologier i dag er helt centrale i AWS’ daglige arbejde med at ‘lagre og hente store mængder data.’

Chicago-selskabet blev etableret i 2004, og det hævder selv, at det mange år før clouden blev opfundet, pionerede de teknologier, der ligger til grund for cloud-storage i stor skala.

AWS har hele tiden afvist beskyldningerne med henvisning til, at de patenter, som Kove mener overtrådt, ikke er gyldige.

Ifølge AWS er teknologi-patenterne udløbet, og spørgsmålet drejer sig alene om licenser. Selskabet vil nu anke dommen.

"Patenterne er udløbet, og et påbud om stop af Amazons tjenester vil ikke være lovlig," meddeler AWS til Computerworld.

Kove har også sagsøgt Google i en lignende sag. Denne sag pågår stadig.