Meget mere til de erfarne programmører

LØNSTATISTIK: Der er små lønstigninger til programmører og systemudviklere, hvor de meget erfarne tjener meget mere end de mindre erfarne.

Landets sande kodekarle er eftertragtede, erfarne og vellønnede.

Med en gennemsnitsløn på den pæne side af de 40.000 kroner snapper de it-cheferne i haserne, og placerer sig på en andenplads i de it-ansattes løn-hierarki.

I årets undersøgelse skiller to grupper sig ud: Dem med under fem års erfaring og dem med over. Der er nogenlunde lige mange i hver gruppe, men dem med mest erfaring har en månedsløn, der ligger næsten 12.000 kroner over.

Grupperne har oplevet stort set samme procentvise lønfremgang, men tallene demonstrerer, at virksomhederne lægger stor vægt på - og betaler godt for stor erfaring inde for dette område.

Får du for lidt?

Computerworld har taget pulsen på it-folkets lønninger - lige til at bruge før næste lønforhandling eller jobsamtale.

- It-chef
- Programmør/ systemudvikler
- It-salgskonsulent
- It-projektleder
- Systemkonsulent
- Implementerings- konsulent
- It-sikkerhedsansvarlig
- Netværksansvarlig
- Webudvikler
- It-supporter

I 1998 optrådte gruppen samlet under betegnelsen systemudviklere. Dengang var gennemsnitslønnen på 30.555 kroner, så lidt er der sket de forløbne syv år.

Det forhindrer dem imidlertid ikke i at være utilfredse, og hver tredje mener, at lønudviklingen på deres område er for langsom, mens hver femte er utilfredse med størrelsen af deres gage.

Utilfredsheden får dem dog overordnet set ikke til at skifte job, det har få gjort i årets løb, ligesom ganske få er aktive i markedet efter et nyt.

Lige under halvdelen fortæller, at de bruger open source-produkter i deres arbejde.

BONUSINFO - PROGRAMMØR/SYSTEMUDVIKLER

34 procent af gruppen programmører/systemudviklere har taget en lang videregående uddannelse. Denne delmængde tjener i gennemsnit 52.556 kroner om måneden.

Plads i lønhierarkiet: 2
Gennemsnitsløn: 42.189 kroner
Lønstigning i 2005: 3,3 procent

Hent hele lønstatistikken (PDF, 110 KB)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere