Artikel top billede

Her er USA's rigeste it-milliardærer

Formuerne hos Google-stifterne Larry Page og Sergey Brin stiger med raketfart. De to er nu de femte rigeste i USA, viser Forbes seneste opgørelse. Bill Gates er fortsat nr. 1.

Erhvervsmagasinet Forbes årlige liste over de 400 rigeste personer i USA er ikke bare en festlig måling af, hvor mange milliarder man kan skrabe sammen, hvis man er heldig og dygtig udi forretningslivet eller tilfældigvis blev født med sølvske i munden.

Målingen er i den grad også et spejl af de store udviklingslinjer i erhvervslivet. Og hvis nogen skulle være i tvivl, så er det søgemaskinegiganten Google, der i den grad driver udviklingen lige nu. Konkret betyder det, at de to Google-stiftere Larry Page og Sergey Brin i disse år lægger mange milliarder til deres formuer.

Ifølge Forbes’ måling er Page & Brins formuer således vokset fra 4 milliarder dollars (21 milliarder kroner) i 2004 til 18,5 milliarder dollars (98 milliarder kroner) per mand i 2007. Samtidig er de på tre år hoppet fra nummer 43 til nummer 5 på listen over de rigeste i USA.

Gates fortsat den rigeste

I det hele taget er it-folk godt repræsentere på Forbes listen. Ikke overraskende er Microsoft-stifteren William Gates III – alias Bill Gates – fortsat en suveræn nummer et med 59 milliarder dollars (313 milliarder kroner) i formue.

Men foruden de nævnte fra Google og Microsoft finder man også Oracle-stifteren Lawrence Ellison (nr. 4) og Michael Dell (nr. 9) på listens top-ti.

Og dykker man længere ned på listen finder man eBay-stifter Pierre Omidyar (nr. 32), Amazon-stifteren Jeffrey Bezos (nr. 35), James Goodnight fra SAS-institute (nr. 35), Googles topboss Eric Schmidt (nr. 48) blandt de 50 rigeste i USA.

Se hele listen på www.forbes.com




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere