AMD lancerer Opteron

I dag går AMD ind på markedet for 64-bit servere og arbejdsstationer. Tre versioner af Opteron er klar.

Nyhed
Det er en stor dag for den amerikanske chip-producent AMD. Med den officielle lancering af Opteron træder firmaet nemlig ind på markedet for 64-bit processorer beregnet til servere og kraftige arbejdsstationer.

Til at starte med er der lanceret tre forskellige Opteron-modeller, nemlig 240, 242 og 244. Clockfrekvenserne er henholdsvis 1,4, 1,6 og 1,8 GHz, og processorerne har en megabyte L2-cache.

I nummereringen angiver det første ciffer, om processoren er beregnet til 1-vejs, 2-vejs eller 8-vejs servere, mens de to sidste cifre er et mål for ydelsen. I første omgang satser AMD på servere og arbejdsstationer med to processorer.

Opteron er i bund og grund en forbedret Athlon XP, der har fået understøttelse af 64-bit kode, integreret hukommelses-controller og hypertransport. Processoren understøtter AMD's 64-bit x86-64 instruktioner, men også almindelige 32-bit x86-instruktioner såvel som MMX, 3DNow!, SSE og SSE2.

Den indbyggede hukommelses-controller sørger for forbindelsen til dual channel DDR333 ECC RAM. Forbindelsen til resten af computersystemet klares med hypertransport, der er en busteknologi, der kan klare en båndbredde på op til 6,4 gigabyte pr. kanal. En Opteron kan bruge tre hypertransport-kanaler.

AMD Opteron 240, 242 og 244 koster henholdsvis 283, 690 og 794 dollar. Opteron skal ikke mindst konkurrere med Intels 32-bit Xeon, og ifølge AMD's egne målinger er Opteron da også en del hurtigere end Xeon. Til gengæld kan Opteron ikke følge med Intels 64-bit Itanium 2.

Hvis man vil have en 64-bit processor i sin almindelige stationære pc, må man stadig vente til september, hvor AMD lancerer Athlon 64.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.