It-valgmøde ramt af it-problemer

Folketingsvalg 2007: Mens en stribe politikere gjorde deres bedste for at modbevise påstanden om, at de ikke har forstand på it, havde arrangørerne problemer med teknikken.

Åbne standarder, overvågning og især open source stod højt på dagsordenen, da syv politikere krydsede klinger på IT Universitetet i går.

Streaming kom desværre også højt op på dagsordenen, da der ikke var hul igennem til lyd og billeder fra mødets begyndelse.

Problemerne blev løst, så det meste af debatten kunne følges over nettet, dog med dårlig lydkvalitet.

Aftenens møde var arrangeret af SSLUG (Skåne Sjælland Linux User Group), DKUUG (Danish Unix User Group)og IT-politisk forening.

I dagens anledning havde arrangørerne lavet en spørgeside på nettet, hvor deltagere og lyttere i cyberspace kunne stille spørgsmål og derefter stemme på hvilke spørgsmål, der skulle stilles.

Politisk prioritering

De syv politikere blev blandt andet bedt om at forholde sig til, hvad der er det vigtigste it-politiske spørgsmål lige nu.

Ny Alliances kandidat Camilla Bartholdy var ikke i tvivl.

"Det er vigtigt med en stor indsats indenfor EPJ. Vi er nødt til at få sat gang i EPJ-udviklingen," sagde Camilla Bartholdy.

Per Clausen fra Enhedslisten bakkede op om en styrket indsats på EPJ-området. Men han pegede desuden på den ulighed, der er mellem dem, som kan finde ud af it – og dem, som ikke kan.

"Det kan vist endda også betale sig, at de kommer på med på vognen," konstaterede Per Clausen. Samme problem blev fremhævet af Socialdemokraternes Sophie Hæstorp Andersen.

"Jeg kunne godt tænke mig at få nogle fagforeninger på banen. Nogle af dem, hvis medlemmer ikke har tilstrækkelige it-færdigheder," lød Sophie Hæstorp Andersen.

Venstres kandidat Bent Soelberg pegede også på færdigheder. Men han mener fokus bør være i folkeskolen.

"Der er kommet masser af hardware ud på folkeskolen, men nu skal vi bruge det," sagde Bent Soelberg.

Morten Helveg Petersen, der ellers gentagne gange i løbet af aftenen fremhævede åbne standarder, pegede på de tværgående potentialer i digital forvaltning, mens den konservative, Claus Christensen, pegede på en sikker projektmodel skal udbredes i hele det offentlige. For at undgå fremtidige skandaler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere