Review af et projektforløb - sådan bliver du chef

Klumme: Får I kodet noget? Hvordan kan et skrydende blålys blive forfremmet? Få svarene her.

Inspireret af Olsen Bandens kriminalassistent Jensen (spillet af Axel Strøby) og kriminalbetjent Holm (spillet af en ung Ole Ernst)

<Telefonen ringer>

Det er Holm …

Det er chefen …

Jammen, goddag, hr. Jensen?

Får I kodet noget?

Ja naturligvis. Vi koder dag og nat. Jeg tør godt sige, at selvom I har givet os en næsten umulig opgave med en meget stram tidsplan, solgt til en utrolig lav pris, så koder vi. Og kollegerne hænger godt i. Vi har fået høvlet en række af de virkelig hårde knaster, og jeg regner faktisk med, at vi kan blive færdige til tiden. Men det bliver med aftner og weekender de næste uger.

Godt. Nu skal De høre, Holm. Vi har et andet projekt, der netop er gået helt galt …

Ja, det har jeg hørt. Det var der, hvor I skiftede projektleder fem gange og endte med ham blålyset, hvis De tillader mig at være direkte.

Under alle omstændigheder, Holm, der har været review fra allerhøjeste sted – fra selveste hovedkontoret i Amerika, på grund af dét projekt.

Har der været review? Fra Amerika? Uha …

Ja, noget måtte der jo ske, så historien ikke gentager sig. Vi skal vise handlekraft og vilje til at løse de væsentlige problemer. Ellers ruller der hoveder. Det er utrolig vigtigt …Computerworld, Berlingeren, VL-grupper og forespørgselsdebat i Folketinget – de falder over mig fra alle sider, hvis vi ikke viser handlekraft..

Så han blev fyret, projektlederen?

Holm, Holm, Holm … de er ung og uden indsigt. Nej, nej, tværtimod.

Tværtimod?

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.