Artikel top billede

Formanden for de kommunale it-chefers forening, Jørgen Kristensen, efterlyser dokumentation for, hvor de mange penge kan spares.

It-chefernes formand raser over Løkkes reform-tal

Dårlige tal og forkerte konklusioner, lyder kritikken fra de kommunale it-chefer, efter Lars Løkke Rasmussen har lanceret sin storstilede it-reform af det offentlige.

Finansministerens markante udmeldinger om milliardbesparelser falder ikke i god jord i kommunerne.

Formanden for de kommunale it-chefers forening, Jørgen Kristensen fra Egedal Kommune, efterlyser dokumentation for, hvor de mange penge kan spares.

“Jeg vil gerne tage det seriøst, men det kan jeg ikke, når der ikke er nogen dokumentation,” siger Jørgen Kristensen, inden han retter skytset den modsatte vej.

“Der er for eksempel mange kommuner, der bruger Finansministeriets indkøbsaftaler, og hvad er der i vejen med dem,” lyder det fra Jørgen Kristensen.

Lars Løkke Rasmussen mener, at kommunerne burde være klar til at realisere gevinsterne fra kommunalreformen allerede nu. Heller ikke det kan Jørgen Kristensen forstå. Han peger på, at staten selv skal bruge fire år på at etablere administrative fællesskaber.

“Hvad er det, der gør, at man forventer, at kommunerne kan nå at dreje rundt på mindre end et år? Hvorfor er forventningerne højere til os end til staten, hvor man må formode, at arbejdsområdet er smallere og styringen strammere,” siger Jørgen Kristensen.

Risiko for nedsat hastighed

Han mener, at yderligere besparelser kun kan sløve moderniseringen, fordi kommunerne allerede nu mangler ressourcer.

“Der bliver endnu større frustration over, at regeringen vil gøre det her,” siger Jørgen Kristensen.

It-chefernes formand giver Lars Løkke Rasmussen ret i, at der er et stort potentiale i at udnytte det, ministeren kalder “objektiv sagsbehandling”, hvor it-systemer understøtter faktuelle beregninger, som ikke adskiller sig fra kommune til kommune, men alligevel udregnes 98 steder.

Han mener dog, der er noget, finansministeren har misforstået.

“Det vil vi gerne lave. Der er masser af områder, hvor vi kan gøre noget, men vi kan ikke bruge udmeldingen til noget, fordi lovgivningen ikke tillader de automatiske løsninger, som der er behov for,” siger Jørgen Kristensen.

Og Jørgen Kristensen har sine kollegaer med sig i kritikken:

Flemming Engstrøm, digitaliseringschef, Frederiksberg Kommune vil have tid til at implementere før der skal spares.

Erik Sørensen, Viborg Kommune har svært ved at få finansministerens tal til at stemme.

Kristian Buhl Hansen fra Odense Kommune vil have invsesteringer og ny lovgivning

Læs artiklen om Lars Løkkes it-reform

Læs et it-portræt af manden, der vil presse den store it-reform igennem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere