Artikel top billede

Asger Jensby og Ib Kunøe er bagmænd på den fede måde - de står gerne frem og tage en brydekamp med os i manegen.

Leder: Bagmænd - på den fede måde

Computerworld mener: Ib Kunøe og Asger Jensby har været med til at modne den danske it-branche med fokus på købmandskab, sund forretning, udvikling og innovation.

De er rige, respekterede og har været med til at rejse den danske it-branche, efter dot.com-boblen brast i 2000/2001.

Ib Kunøe og Asger Jensby er bagmænd - men på den fede måde.

De er langt fra alene, men deres lokale forankring og relativt store synlighed placerer dem ofte i offentlighedens søgelys på både godt og ondt, mens en lang række andre investorer holder en meget lavere profil eller er helt usynlige som leverandører af kapital til kapitalfonde.

I dagens Computerworld giver analytiker Anders Elbak en klar analyse af, hvor han ville satse sine sparepenge:

"Det sikre vil være at vælge Ib Kunøe med de etablerede selskaber. Her er der mindst risiko for, at afmatningen rammer hårdt. Mens det mere usikre vil være Asger Jensbys portefølje, hvor der på den positive side selv i afmatningstider er mulighed for den store gevinst, men på den negative side også er risiko for, at nedturen rammer hårdere."

Strømlinet model

Ib Kunøes "balls, brains and heart-portefølje" indeholder den store Ementor/Topnordic-konstruktion, som Kunøe orkestrerede ved at fusionere Topnordic med Ementor og købe hardwareleverandøren Atea fra WM-data og 3I.

Med finansiel virtuositet udnyttede han sit foretrukne instrument - børsnoteringen - til at skabe en slagkraftig nordeuropæisk it-leverandør. En model for fremtidens afsætning af it.

En strømlinet model for afsætning er også målet med Columbus IT Partner, der med Ib Kunøe for bordenden i bestyrelseslokalet fortsat har tryk på arbejdet med at udvikle og levere løsninger bygget af produkter fra Microsofts kollektion af forretningsapplikationer.

Kunøes disciplin ser ud til at have gavnet den innovative teenager, hvor resultaterne er blevet positive samtidig med, at selskabet har fået fodfæste på det marked, hvor it-investeringerne eksploderer - Rusland.

En turn around som vækker respekt

Den "usikre", men lidt mere spændende Jensby-portefølje indeholder til gengæld to af vinderne fra Computerworld Top 100 2008.

Bredbåndsselskabet Fullrate er årets vækstkomet, og IT Factory er Danmarks bedste it-virksomhed 2008.

Begge selskaber hører til i kategorien klassens frække drenge.

Fullrate har med godt to år på bagen langsomt men sikkert ædt sig ind på de etablerede leverandører ved at kapre 64 kunder om dagen, så mere end 70.000 danskere i dag får leveret hurtigt internet fra Fullrate.

IT Factory har på ellevte år status som den frække slagterhund, der også har måttet tage tæskene i form af en konkursbegæring efter dot.com-boblens kollaps, men som nu med Jensbys-investeringer har bragt sig selv tilbage i kampen.

En turn around som vækker respekt, men også panderynken hos kunder og partnere, der af og til har lidt svært ved at følge IT Factorys kreativitet.

Siden starten har IT Factory handlet om forretningsapplika­tioner og med dagens udbud af blandt andet webbaseret CRM, HRM og business intelligence er Danmarks bedste it-virksomhed 2008 godt positioneret til den software as a service-fremtid, som af mange ventes at være lige rundt om hjørnet.

Sjov brydekamp

Timing, tro og tålmodighed er nøgle­ingredienser i investering.

Det går op, og det går ned. Men uanset hvordan afkastet af investeringerne ser ud for Ib Kunøe og Asger Jensby om fem eller 10 år, så har de været med til dels at modne den danske it-branche med fokus på købmandskab og sund forretning dels at sikre, at udviklingen og innovationen ikke er gået i stå.

Det er den fede måde at være bagmand på. Og for pressen, politikerne og andre interessenter er det altid sjovere med en profil, der står frem og tager brydekamp med os i manegen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere