Artikel top billede

Foto: Statens It

Finansministeriet trods rygter: Statens It lukker ikke

Statens It er på vægten i disse dage. Finansministeriet afviser en lukning af projektet trods rygter.

Få overblik over forløbet med Statens It.

Finansministeriet afviser overfor Computerworld, at projektet lukkes, som Radioavisen ellers oplyser.

"Det passer ikke," siger Søs Marie Serup, kommunikationschef i Finansministeriet til Computerworld.

Balladen og de svirrende rygter understreger imidlertid, at den endelige dom for Statens It er på trapperne.

Det sker godt et år efter, at Computerworld kunne afsløre, at staten gik med planer om at ville samle sin it-organisation i et fælles supercenter.

Nu kommer der snart en afklaring for de godt 650 medarbejdere, der ifølge planen skal arbejde i det nye center, hvis opgave er at samle it-driften fra en stor del af staten og samtidig spare omkring 425 millioner kroner om året.

Jan Cilius Nielsen, direktør for projektet, fortæller, at Statens It har afleveret sit bidrag til business casen for det statslige it-driftcenter. Det er den del, som drejer sig om omkostningerne ved at etablere centeret, som Statens It har haft ansvaret for.

"Så er der den anden side af sagen, som drejer sig om de nuværende udgifter, som Finansministeriet udarbejder. Det er parringen af de to forhold, der giver business casen," siger Jan Cilius Nielsen.

Han fortæller, at der nu forhandles om den endelige beslutning.

"Vi afleverede vores materiale for snart flere uger siden," siger Jan Cilius Nielsen, som dog ikke vil løfte sløret for, hvad Statens It er nået frem til.

"Det vil jeg ikke, så længe det er i et forhandlingsforløb," konstaterer Jan Cilius Nielsen.

Computerworld erfarer, at selve etableringen af Statens It og omfanget af opgaven stadig er til diskussion.

Omkostningerne skulle være for store til at Finansministeriet umiddelbart vil iværksætte planen, erfarer Computerworld fra kilder tæt på sagen.

Hverken Jan Cilius Nielsen i Statens It eller Lars Frelle-Petersen, digitaliseringschef i Finansministeriet, har ønsket at kommentere oplysningerne. De understreger dog begge, at Statens It ikke er ved at lukke.

Tidligere har der været forlydender om, at Statens It vurderede, at regningen kan vokse til dobbelt størrelse og lande tæt på en milliard kroner.

En melding som Jan Cilius i december trak i land på.

Svær kommunikation

Direktøren for Statens It erkender, at det lange beslutnings- og analyseforløb har betydet et lavt informationsniveau i den seneste tid.

"Det er en utroligt vanskelig fase, fordi vi ligger lavt kommunikationsmæssigt," siger Jan Cilius Nielsen, som udtrykker forståelse for, at en del statslige it-folk gerne vil have mere klar besked.

"Det kan jeg godt følge. Kommunikationsniveauet er meget behersket i øjeblikket, men vi håber snart at kunne frigive en masse information," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere