Artikel top billede

Efter finansloven: Det store slag står til efteråret

Brancheorganisationerne glæder sig over flere midler i finansloven til it-forskning. Men det store slag kommer til at stå til efteråret, vurderer ITEK under Dansk Industri.

Brancheorganisationerne ITEK under Dansk Industri og IT-Branchen peger begge på it-forskning, når de vurderer dagens finanslovsforslag.

Af finansloven fremgår det, at flere midler fra Højteknologifonden uddeles, ligesom midler fra Globaliseringspuljen sættes i spil på linje med de såkaldt UMTS-midler fra salg af mobiltelefoni-frekvenser.

"Vi hilser finanslovsforslaget velkommen. Det er glædeligt, at finanslovsforslaget lægger op til at øge bevillingerne til forskning og udvikling," siger Tom Togsverd.

Han advarer dog mod de store jubelscener allerede nu.

"Det afgørende slag kommer dog til at stå ved efterårets forhandlinger om UMTS og globaliseringsmidlerne, hvor det er vigtigt, at der afsættes midler til forskning og udvikling inden for it, tele og elektronik," siger han.
 
Organisationen påpeger altså, at andre brancher måske kan løbe med nogle af pengene.

IT-Universitet under pres

Hos brancheorganisationen, IT-Branchen, bider man især mærke i, at de tidligere bevillinger til IT-Universitet ikke er sikret i finanslovsforslaget.

"Det vil være ulykkeligt for Danmark, hvis vi kommer i den absurde situation, at IT-Universitetet kan trække flere unge it studerende til, men ikke har råd til at oprette uddannelsespladserne", siger konstitueret administrerende direktør i IT-Branchen, Jane Eis Larsen, i en pressemeddelelse.

Foreningen oplyser, at IT-Universitetet ifølge finansloven ikke har sikkerhed for, at den årlige forøgelse på 20 millioner kroner til forskningsunderstøttelsen af bacheloruddannelserne fortsætter efter 2009.

Og i 2010 og 2011 ser det endnu værre ud, mener IT-Branchen, der foreslår et permanent løft i bevillingerne til universitetet.

"Hvis det ikke lykkes at give et permanent løft i basismidlerne til ITU, er ITB bekymret for, at universitetet må udskyde opstarten af dets tredje bacheloruddannelse og at det nedlægger uddannelsespladser," advarer Jane Eis Larsen, der peger på, at det i sidste ende vil skade branchen.

IT-Branchen håber dog også, at globaliseringspuljen vil tilgodese it-uddannelse og forskning.

Derfor roser foreningen da også regeringen for at satse på en sådan pulje i krisetider - ligesom Højteknologifonden får rosende ord med på vejen.

Minister på banen

Dagens finanslovsforslag får da også videnskabsminister Helge Sander på banen med en pressemeddelelse.

Han virker tydeligvis svært tilfreds med, at der allerede i 2010 afsættes en milliard kroner til ny teknologi til universiteternes laboratorier.

Ministeren peger ligeledes på, at der vil ske næsten en fordobling af bevillingen til Højteknologifonden, der næste år har mere end en halv milliard kroner til forskning inden for biotek, energi og it.

Ligesom han oplyser, at teleforligskredsen i løbet af efteråret skal drøfte udmøntningen af 184 millioner kroner årligt for perioden 2010-2012 fra den såkaldte UMTS-reserve.

Om it-branchen vinder kampen om de mange forskningsmillioner vil vi altså først se til efteråret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere