Artikel top billede

"Sælger du dig selv, så skal folk nok købe af dig," mener Martin Thorborg. Foto: Torben Klint

Skab online-buzz og få velvilje og ordrer

Klumme: Ved at optræde som den hjælpsomme ekspert og svare på folks spørgsmål kan du sikre din forretning masser af goodwill - og i sidste ende penge i kassen.

En god og gratis måde at markedsføre sin e-butik på, er ved at være aktiv i flere forskellige communities.

Hvis man for eksempel handler med golf-udstyr, er det en rigtig god ide at gå ind i diverse golf-communities og hjælpe med sin ekspertviden.

Lad være med at spamme ved at gå ind og skrive: "Køb golfbolde her hos mig", for den slags får man ikke noget særligt ud af andet end badwill.

De folk, der er glade for communitiet og er glade for golf, vil få en negativ opfattelse af din forretning og vil derfor ikke handle med dig i fremtiden.

Men går du derimod ind og deltager som ekspert, så er det en helt anden sag.

Sælg dig selv

Hver gang du ser et spørgsmål, som du kan svare på, så hjælp så godt du kan og glem alt om at sælge dine varer. For sælger du dig selv, så skal folk nok købe af dig.

Dertil kan du som regel lave en signatur med en reklame for din forretning, som står efter alle de indlæg, du laver.

Tillader communitiet ikke den slags, så opret et brugernavn, der er nogenlunde identisk med dit forretningsnavn, det aflurer folk hurtigt.

For at få mest ud af det, så hjælp så mange mennesker som muligt.

Fremstå som den flinke ekspert, der virkelig har forstand på tingene. På den måde får folk en positiv oplevelse af dig, og gør de det, så begynder det også at smitte af på din butiks omsætning.

Kunderne og den positive omtale

Inden længe vil du se, at de mennesker, du hjælper, plus dem der læser dine svar, og deres venner, begynder at handle i din butik og omtale den positivt.

At lave den form for markedsføring er utrolig givtigt.

På Amino.dk er der rigtigt mange folk, der mere eller mindre lever af de kunder, de får der. Mit gæt er, at mere end 100 virksomheder får hovedparten af deres kunder fra Amino.

God og gratis marketing

Der er advokater, revisorer, grafikere, programmører og mange andre, der gratis hjælper alt det de kan, og det giver pote.

Hvis man har et spørgsmål til, hvordan man eksempelvis udfylder sin momsopgørelse fra Skat, og man på Amino får hjælp af en flink revisor, så er der en super god chance for, at man bruger netop den revisor, når årsopgørelsen skal laves, og det er god, gratis marketing.

Bedre placering i søgemaskinerne

Dertil skal man huske på, at alle de steder ens signatur kommer til at stå, også er med til at give en bedre position i søgemaskinerne.

Som bekendt ser søgemaskierne mildt på, at man har så mange indgående links som muligt, og det giver derfor en bedre placering i søgeresultaterne.

Husk at bruge de ord, du vil findes på som ankertekster til linket, så er det nemlig de ord, du fremmer mest i søgemaskinerne.

Slutteligt skal man heller ikke glemme de journalister, der finder dig, når de Googler efter eksperter, der skal udtale sig i deres artikler.

Det giver god PR og det kan man jo heller ikke få for meget af.

Alt i alt er aktivt arbejde med communities en strategi, som betaler sig på mange forskellige plan, og så er det vældig hyggeligt.

Martin Thorborg er medstifter af Spamfighter, administrerende direktør og stifter af Amino.dk samt forfatter til bogen E-pusher.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere