Billig HD fra Sony

Ordet højop­løselig optræder ofte i selskab med ordet dyrt, men priserne er på vej ned. Sony HDR-HC3E er et HD-kamera, som sætter konkurrenterne under pres.

Billig HD fra Sony

HDR-HC3E er Sonys andet apparat i HC-serien. En sammenligning med forgængeren HC1 (testet i PC World nr. 14 2005) viser, at det nye kamera er klart mindre og lettere. HC3E er det første HDV-kamera, vi har set, som størrelsesmæssigt er på niveau med sine lavopløselige fætre.

Under det velbyggede og flotte chassis finder vi en CMOS-sensor med knap to millioner pixel. I den ægte 16:9-tilstand anvendes cirka 1,5 mio. pixel.

Zoom-funktionen er på 10×, og sammen med Sonys billedstabilisering giver optikken rigtig gode billeder. Når vi kigger på billedkvaliteten, er der ikke meget at sætte en finger på.

Farverne er gode, eksponeringen perfekt og autofokus hurtig, og den indstiller næsten altid skarpheden korrekt. Hvis du ikke vil optage i 1080i, fungerer kameraet lige så godt i almindelig DV-opløsning, også selv om vi i denne tilstand faktisk savner HD-følelsen.

Lydoptagelsen er god, omend den ikke holder samme høje kvalitet som billederne. Det er frem for alt en skam, at kameraet er følsomt over for lyden af blæst og vind. Den eksterne mikrofonindgang på HC1 findes ikke på HC3.

Derimod kan det lade sig gøre at tilslutte en mikrofon i kameraets tilbehørssko.

God trykfølsom skærm

HDR-HC3E har en blitz til stillbilleder, men mangler en indbygget lampe. Når det gælder fotografering i svag belysning, er det Sonys grøntonede IR-teknologi, som gælder.

Den giver skarpe og tydelige billeder, også selv om optagelsen finder sted, når det helt mørkt, men vi er ikke så meget for et grønt-sort/hvidt billede og stærkt lysende øjne.

Sony hævder, at HC3 er lettere at håndtere end den tidligere model, og der er ingen tvivl om, at det også er tilfældet. Kontrollerne sidder som på et almindeligt DV-kamera.

I easy-tilstanden klarer kameraet det meste på egen hånd. Hvis du vil anvende de manuelle indstillinger, skal du bruge den trykfølsomme skærm, som fungerer godt, selv om om knapperne er små og virker rodede.

På linsen sidder et indstillingspanel til for eksempel eksponering. Ideen er god, men placeringen er utroligt dårlig. Når den udmærkede billedskærm på 2,7" er vippet ud, er det næsten umuligt at nå knapperne!

Sonys listepris ligger på 17.000 kroner, hvilket på papiret ser dyrt ud, men faktisk er billigt, når man tænker på, at det er HD-kvalitet.

Forskellen på HDV og et avanceret DV-kamera til almindelige forbrugere, for eksempel Panasonic GS500, er næsten udvisket.

Det er med andre ord på tide at satse på højopløselig!




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere