Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Torsdagstippet: Find vej med mere

Når man først har prøvet findvej.dk, bogmærker man straks siden i sin browser. Dette websted er så smart og funktionelt, at man undrer sig over, hvordan man har kunnet klare sig uden.

Funktionerne og indgangsvinklerne til webstedet findvej.dk er så mange, at det er nødvendigt at tage dem en ad gangen.

Samlet set er dette websted nemlig en ret fænomenal og professionel enmands-indsats, der har formået at kombinere forskellige datatyper ganske fermt. Mere om enmands-indsatsen senere.

1) Findvej.dk kombinerer kort fra Google Maps og adressedata fra Kort- og Matrikelstyrelsen sponsoreret af Grontmij | Carl Bro GIS&IT-afdeling. Det vil sige, at man kan se kort i almindelige kortgrafik eller med satellitbilleder eller som kombination. For at finde et sted i Danmark indtaster man blot adressen og klikker på søg. Det er nemt.

2) Når man har fundet en adresse, kan man indtaste en anden adresse og få en ruteplan mellem de to steder. Man kan også klikke på Rejseplanen og få tilrettelagt sin tur via offentlige transportmidler.

3) Hvis man ønsker det, kan man linke til en adresse i findvej.dk's kort. Eksempelvis kan man i sin webside indsætte et link til www.findvej.dk/CarlJacobsensVej25A,2500 - og når man klikker på det, kommer man straks til PC Worlds adresse på findvej.dk. Det er fuldstændig gratis og frit at benytte denne tjeneste - også hvis man bruger den automatisk til at lave autolinks til en adressedatabase.

4) Man kan klikke på smiley-ordningen og se, hvilke smiley-vurderinger restauranterne har fået i ens nærområde. Man kan endda vælge kun at se de gode smileys, de dårlige eller de mellemgode. Og når man klikker på en smiley, er der selvfølgelig et link til Fødevarestyrelsens tilsynsrapport.

5) Klikker man på Wikipedia-artikler, fyldes kortet med Wikipedia-logoer for hvert sted i Danmark, der er beskrevet i netleksikonet Wikipedia. Man kan naturligvis klikke sig videre og læse artiklen.

6) Alt udviklingsarbejdet i findvej.dk er foretaget af Peter Brodersen igennem hans enmandsvirksomhed Korruption.dk. Hans kompetencer ligger inden for open source-værktøjer som PHP, MySQL, Apache, perl og så videre, og man kan læse mere om projektet på hans blog, der har adressen blog.findvej.dk

Tilbage er der kun at sige, at findvej.dk bør prøves og Peter Brodersen respekteres for sit inspirerende arbejde med at kombinere tilgængelige data og tjenester på en virkelig brugbar måde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere