Solid taske til den bærbare computer

PC World prøver en anderledes bærbar computertaske fra Pakuma, der er inspireret af ingen ringere end Pemon-stammen fra Venezuela. Se her om stammeinspirationen gør skuldertasken bedre.

Solid taske til den bærbare computer

”Pakuma” lyder måske lidt fremmed for det knap så berejste danske øre. Men faktisk betyder det ”at bære” - hvis man altså forstår det venezuelanske sprog, der karakteriserer Pemon-stammen.

Ligesom den latinamerikanske stamme formår at udnytte naturens materialer optimalt i enhver henseende, har engelske Pakuma som vision at fremstille bærbare computertasker, der er helt i top, hvad kvalitet og holdbarhed angår.

Historien bag Pakuma-taskerne fejler ingenting - ligesom kvaliteten af de benyttede materialer såvel som udførelsen af den såkaldte Choroka K3LT Messenger, vi har modtaget.

Choroka K3LT er en skuldertaske til bærbare på op til 15,4 tommer, vi oplevede dog, at flere af de 15,4 tommer modeller, PC World prøvede, ikke passede til tasken.

Omvendt passer 14,1 tommer bærbare og derunder perfekt til skuldertasken, der fås i to farvekombinationer. Vores model har den såkaldte ”Deep Sea Blue & White Stripe”-kombination, og der er tale om et meget sporty og unikt design.

En taske til generationer?

Skuldertasken blev i løbet af prøveperioden i vid udstrækning benyttet til hektiske cykelture gennem byen – med skribentens 14,1 tommer bærbar i opbevaringsrummet – hvor den brede skulderrem og ikke mindst skulderpuden gør sig glimrende.

Her kom den praktiske cykelstrop også ind i billedet, som yder en glimrende støtte. Tasken har desuden en almindelig hank, og det er sammen med flere andre kvaliteter med til at gøre Choroka K3LT til en alsidig computertaske.

Pakuma må have tiltro til den håndværksmæssige konstruktion, for producenten tilbyder intet mindre end livstidsgaranti på Choroka K3LT.

Materialemæssigt er valget faldet på et presenningagtigt stof, der går under betegnelsen ”tarpaulin”. Sammen med de veludførte syninger bliver man hurtigt overbevist om, at kvaliteten er fuldt ud tilfredsstillende.

Kvalitetsmæssigt er YKK-lynlåsene tilsyneladende helt i top, og taskens konstruktion sammen med det vandtætte materiale sørger for, at vand og snavs har ualmindeligt svært ved at finde vej til de interne lommer.

Choroka K3LT levner ikke plads til større elementer ud over den bærbare, som opbevares i sin egen forede lomme – den såkaldte ”cocoon” – der beskytter effektivt mod slag og bump.

Fortrinlig beskyttelse

Der er praktiske, beskyttende lommer til eksempelvis iPod og kabler, men det er bøvlet at presse en flaske kildevand eller en bog i tasken.

Derfor føler man af og til, at man ofrer rigelig i mobilitetens navn, og det forhindrer tasken i at nå til tops på karakterskalaen.

Til fuldtidsstudiet er modellen heller ikke velegnet, omvendt værdsætter vi den lave vægt på godt 1.300 gram og især den gode ergonomi, som indianerne sikkert ville have sat pris på.

Den indre lomme yder en fortrinlig beskyttelse af den skrøbelige bærbar, hvilket er taskens helt store force, og så er det bestemt et plus, at prisen også er til at bære.

Choroka K3LT er samlet set en god, anderledes og innovativ skuldertaske til kompaktbærbare.

Ny bærbar computertaske?

Hvis du har fået smag for en ny taske til den bærbare, har vi tidligere testet fem eksemplarer til modeller på helt op til 17 tommer. Du kan læse testen af de store computertasker her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere