Tung medieafspiller til nørden

Med en liste over funktioner så lang som en arm er det ikke overraskende, at medieafspilleren Cowon Q5W vejer som en mursten. Den er målrettet nørden, der gerne vil have lommen fuld af afspilningsmuligheder for video- og musikfiler.

Tung medieafspiller til nørden

Det er lige før, man bliver forpustet blot ved synet af den lange liste over alle de ting, medieafspilleren Cowon Q5W kan og gerne vil.

Med en skærm på fem tommer og en harddisk på 40 gigabyte er dette især nørdens våde drøm af en digital schweizerkniv – hvis han da orker at slæbe rundt på den. Kampvægten for Cowon Q5W ligger nemlig på 380 gram.

Formater i massevis

Som medieafspiller understøtter Cowon Q5W alle de gængse videoformater som Avi (divX, Xvid), Mpeg, MP4 med flere, ligesom den ikke har problemer med MP3, WMA eller Ogg Vorbis.

Det er derimod usædvanligt af se afspillere, der, som Cowon Q5W gør det, understøtter lossless-formatet Flac – men det er naturligt i forhold til netop denne afspillers målgruppe.

Samme forhold gør det ligeledes naturligt, at der ikke er understøttelse for AAC, og at DRM ikke er noget, man bruger i denne verden.

Hvilket så igen betyder, at afspilleren kan fyldes med indhold direkte fra Windows Stifinder, uden at man absolut skal have trukket irriterende medieafspiller-software ned om ørene, medmindre man frivilligt har valgt at installere den velfungerende medfølgende software.

Hvorfor afspilleren så ikke understøtter videoformatet h.264 kan undre, for det er ærgerligt.

Alt det de andre ikke kan

Cowon Q5W kører på en base af Windows CE 5.0, som afspillerens normale brugerflade så ligger som et lag henover. Det giver en række softwaremuligheder som for eksempel muligheden for at skrive i Wordpad. Men Windows er også lidt en klods om benet i forhold til den generelle brugervenlighed.

Der er indbygget WiFi (IEEE 802.11b) og en antenne, der kan trækkes ud for at opnå bedre forbindelse. At afspilleren med antennen ude mest af alt minder om en 20 år gammel transistorradio, må man så tage med.

Med internetforbindelsen på plads kan der surfes net og benyttes MSN. Og da der også er mikrofon foruden hovedtelefonstikket, kan der chattes og snakkes på livet løs. Det fungerer fint.

Overføre fotos direkte

Og det er omtrent her i brugeroplevelsen, at man pludselig sætter pris på USB 2.0 stikket, hvor der kan tilsluttes tastatur og mus. Det gør det alt andet lige nemmere at surfe på nettet – eller at skrive i Wordpad.

Stikket kan også benyttes til at overføre fotos direkte fra digitalkamera til afspilleren i de tilfælde, hvor USB Host er understøttet.

Og inden vi helt mister pusten, skal vi da huske at nævne Bluetooh-understøttelsen, TV-out til komposite/komponent, fjernbetjening og indbyggede højttalere.

Spiller det hele så?

Vi har forsøgt os med en række musik- og videofiler og oplevede generelt en rigtig god kvalitet såvel visuelt som i lyden.

I hvert fald så længe man holder sig langt væk fra de indbyggede højttalere, der mest af alt lyder som en kuet hundehvalp, der ikke kan gø ordentligt igennem. Men med hovedtelefonerne på plads og equalizeren justeret, så er lydoplevelsen fyldig og fuldt tilfredsstillende.

Skærmens størrelse (og opløsing på 800 x 400 pixel) gør det til en fornøjelse at se film på farten. Desværre er den ikke alt for logisk indrettede brugerflade ikke designet til fingre i mandestørrelse. Det er generende at skulle have fat i afspillerens stylus hver gang.

Identitetskrise

Cowon Q5W balancerer et eller andet sted mellem transportabel medieafspiller og computer i miniformat og henvender sig derfor til nørden, der gerne vil have alle funktionerne samlet i lommen. Og ikke har noget imod at afspilleren vejer som et ondt år og derfor trækker tøjet skævt.

Den lovede vare leveres, og kvaliteten er i orden – men de behov som Cowon Q5W opfylder, kunne for mange også lige så godt håndteres af en medieafspiller i en lavere vægtklasse med en bedre brugerflade og så en smartphone.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere