Smart værktøj til højaktuelle søgninger

Vil du være med helt fremme i bussen med søgninger live på Twitter og Facebook? Så skal du bruge det her værktøj.

Med søgemaskiner som Collecta og Google Realtime kan du søge live i statusopdateringer på Twitter og Facebook. Så ved du per omgående, når der sker noget nyt på dine yndlings sociale netværk.

Helt aktuelt bygger alle søgningers storebror Google om i afdelingen for søgninger i realtid. Google Realtime, der indekserer og serverer statusopdateringer, beskeder og andet offentligt indhold fra sider som Twitter og Facebook, har fået sin egen hjemmeside.

Tilbage i december sidste år begyndte Google at have realtids links i sine søgeresultater. Men hvis man kun ville se disse realtids-resultater, var man nødt til at klikke flere steder.

Dels på et filter mærket 'latest', dels 'updates' i den venstre bjælke på søgesidens resultatoversigt. Hvis en sektion mærket 'Latest Updates' dukker op blandt søgeresultaterne, kan man også klikke på den og ryger så direkte til en side, som kun indeholder realtids-søgeresultater.

Nu har Google Realtime fået sin egen hjemmeside rettet mod brugere, som er efter præcis denne slags søgeresultater.

Det kunne for eksempel være pr- og marketingfolk, der på siden kan følge med i om deres pr-anstrengelser bærer frugt på den måde, at folk derude i Cyberspace begynder at skrive om de produkter, tjenester, begivenheder og så videre, som pr-bureauerne markedsfører.

Se hele Twitter-tråden

Sandsynligvis er Google Realtime ikke et særligt praktisk værktøj for ret mange almindelige brugere, men Google har lavet et par nye muligheder, så man kan indsnævre sine søgeresultater. For eksempel kan brugere fortælle Google, at de kun vil have resultater fra et bestemt område eller kun billedresultater.

Derudover kan man også hente en hel 'tråd' eller konversation som et bestemt indlæg på Twitter er en del af, så brugerne kan se enkelte kommentarer i en sammenhæng.

Endelig kan man vælge at få besked via e-mail, når Google falder over en bestemt søgestreng, når søgemaskinen gennemtrawler sine realtids-kilder.

Nu er Google altså langt fra den eneste mulighed, hvis man vil søge i realtid. Et af de rigtig gode alternativer hedder Collecta, og den tjeneste har vi tidligere skrevet om på PC World.

Søgemaskinen Collecta giver dig muligheden for dynamiske søgninger, som opdateres løbende. Det vil sige, at listen over søgeresultater automatisk opdateres, når der skrives om noget på nettet, der er relevant for din søgning. Så bliver det ikke mere live.

Uanset om du bruger den ene eller den anden søgemaskine, så vær opmærksom på, at de fleste indlæg på Twitter er offentlige, mens det langt fra er tilfældet på Facebook. Og hverken Google eller Collecta eller andre søgemaskiner kan indeksere indhold, som ikke er offentligt tilgængeligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere