HP TouchSmart er knap så smart

Den vision, der ligger til grund for HP's nye TouchSmart computer er helt rigtig, desværre ligger den praktiske udførelse langt fra målet. Vi har sat vores fedtede fingre på den trykfølsomme skærm og har dommen klar.

HP TouchSmart er knap så smart

Det er indlysende, at hvis en computer skal befinde sig i hjemmets køkken, så skal den også kunne betjenes uden at der er behov for mus eller tastatur.

Det er derfor, HP TouchSmart er en computer integreret i en 22 tommer berøringsfølsom skærm leveret med en tilhørende software, der leverer en brugerflade velegnet til fingerbetjening.

Brugerfladen har ligesom selve computeren fået navnet TouchSmart, men det er trods navnet og intentionerne bag langt fra så smart, som det burde have været.

På overfladen ser det fornuftigt ud, og det er nemt at bladre i sin samling af musik eller foto, skrive noter på skærmen, benytte kalenderen eller spille spil. Men en sand lavine af problemer ligger lige bag overfladen.

Vista er et spøgelse

Et af de største problemer ved TouchSmart som brugerflade er, at den ligger som et lag oven på Windows Vista og slet ikke forplanter sig dybt nok ned i maskinen - den starter ikke engang automatisk op, når man booter maskinen.

Windows Vista kommer derfor til at fungere som et spøgelse, der konstant stikker sit grimme hoved frem.

Ikke gennemtestet nok

Når man for eksempel sætter et hukommelseskort eller USB-nøgle i maskinen, fordi man inde fra TouchSmarts brugerflade har fået lyst til at hente de nye fotos ind og vise dem frem, så ryger man direkte tilbage til Windows Vista.

Det er så her, man må håndtere kopiering af filer med videre, og selvom betjeningen stadig lader sig gøre via den trykfølsomme skærm, så er det ikke ligefrem en fornøjelse, at håndtere disse opgaver med fingeren.

En lang række af de programmer, der er direkte forbindelse til inde fra TouchSmart-brugerfladen, sender TouchSmart ned i Windows-bjælken og kører så i et almindeligt vindue. Og programmerne er så naturligt nok forsynet med menuer og lignende, der er designet til brug med mus, og de kan derfor være svære at ramme korrekt med pølsefingrene.

TouchSmart ikke gennemtestet

En variation over samme problem eksisterer i forhold til at se film eller tv på maskinen, hvor man så smides over i Windows Mediacenter-brugerfladen. Denne brugerflade er velegnet til navigation med fingeren, men det er simpelthen tåbeligt at tre forskellige brugerflader skal ligge side om side på samme maskine. Og det kan undre, at der ikke er et link direkte fra TouchSmart-brugerfladen til Mediacenter-funktionerne.

Et skridt i den rigtige retning

Det kan samtidig undre, at den indbyggede kalender i TouchSmart ikke kan synkroniseres med Outlook. Den familie, der er parat til at foretage koordinationen af alle sine mange aktiviteter i løbet af ugen elektronisk, er også en familie, der har behov for at synkronisere flere kalendere på flere enheder.

TouchSmart fremstår som brugerflade meget ugennemtænkt, og den ville have haft godt af adskillige måneder i fokustest med de almindelige forbrugere, hvis behov den langt fra formår at opfylde.

Den rigtige retning

Men som nævnt er HP på sporet af noget helt rigtig med TouchSmart. Også selvom den nuværende version ikke fungerer optimalt, og hardwaren efter meget kort tid i selskab med familiens unger ligner noget, der har været dyppet i leverpostej.

Det er klart, at computeren skal indgå som et mere naturligt element i en moderne familie, funktioner skal være tilgængelige og lige ved hånden, de steder familien befinder sig. Så hvis HP blot holder fast i de gode visioner og intentioner, så venter vi gerne på, de også leverer den rigtige hardware, der matcher.

Se video af HP Touchsmart her:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere