Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Sådan finder du din mobiltelefon

Er din arbejdstelefon blevet væk? Her er et par gratis programmer, der kan hjælpe dig med at finde den. Og et par betalbare, der effektivt forhindrer tyve i at stjæle dine mobildata.

Mobiltelefonen er på mange måder et af de vigtigste værktøjer, du har.

Det er ikke alene din kommunikationslinje hjem til kontoret via et opkald, sms eller en mail. Eksempelvis kan håndværkere fakturere kunder via deres mobiltelefon.  

Efterhånden som du anvender flere forretningsapps, bliver du endnu mere afhængig af mobilen.

Hvad gør man så, når man ikke lige kan finde sin mobiltelefon?

I stedet for at løbe rundt på lageret, kontoret eller ude hos kunden er der et par mere elegante og afslappede måder at finde frem til telefonen.

I den umiddelbare nærhed

Hvis du blot har forlagt telefonen et sted i nærheden, kan den gratis "Wheres my Droid"-app være en god hjælp.

Har du installeret app'en, kan du blot sende en sms til telefonen, og så begynder den at ringe for fuld styrke i et halvt minut, 1 minut eller 5 minutter.

Som standard skal du sende en sms med teksten "Wheres my Droid?" til din mobil, så giver den lyd fra sig. Den tekst kan du dog ændre til eksempelvis "Kroneskjul?"; "Nu det fand'me nok, hvor er du?" eller andet, du finder passende.

Er den stjålet?

Hvis du tror, mobilen er stjålet - tjek nu lige en ekstra gang, inden du panikker - eller du har glemt den et sted, der er uden for hørevidde, kan "Wheres my Droid"-app'en også hjælpe dig.

Igen skal du sende en sms til mobilen. Hvis du sender standard-teksten "GPS my Driod", vil din mobil sende en sms tilbage med GPS-koordinaterne for sin position samt et link til Google maps, så du kan finde den.
 
Teksten kan også ændres til noget bedre eller mere uskyldigt, så en eventuel tyv ikke bliver opmærksom på, at du eftersøger din mobil.

Funktionen virker dog kun, hvis GPS er slået til på din telefon.

Slet data

En anden mulighed er at ofre 10,85 kroner på den betalbare Seek Droid, der ud over samme features som Wheres my Droid indeholder en række andre anvendelige funktioner.

Indeholder mobilen oplysninger, som du ikke ønsker falder i hænderne på en eventuel tyv, har du mulighed for at låse mobilen eller slette alt indhold.
Du kan fjernstyre din mobil via Seek Droids website, ligesom du kan fjern-aktivere din mobiltelefons GPS ved at sende en sms.
Du kan også "gemme" app'en på mobilens app-oversigt, så en tyv ikke får mistanke om, at du kan følge, hvor han er.

Se hvordan SeekDroid fungerer i nedenstående video og læs mere om apps til iPhone på næste side.

Mulighederne for iPhone

Til iPhone findes nogle af de samme muligheder, som der findes til Android. Der er eksempelvis Find My iPhone-app'en, der for nylig er blevet gratis at hente for iPhone 4-, iPad- og iPod Touch-brugere.  

GadgetTrack er også kommet i en ny version 2.5, der blandt andet gør det muligt at fjernstyre iPhone 4's front- og bag-kamera. GadgetTrack koster penge, og for lidt over en tyver får du en app, hvor du kan tage billeder af en eventuel tyv.
Præcisionen i GadgetTracks stedbestemmelse er dog meget ringe, fortæller en Business Center-læser. Se kortet til højre.

I slutningen af forrige år kom en ny version 2.0 af TheftAware. Theftaware findes både til Android- og Symbian-mobiltelefoner. 

Virus-firmaernes bud 
 
De traditionelle anti-virus-firmaer som Symantec, McAffee og Kaspersky har også deres bud på apps, der kan være med til at lokalisere din mobiltelefon, slette indhold og så selvfølgelig beskytte mod malware på telefonen. 

Men mere om mobil malware i en anden artikel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere