Artikel top billede

Sådan finder du din mobiltelefon

Er din arbejdstelefon blevet væk? Her er et par gratis programmer, der kan hjælpe dig med at finde den. Og et par betalbare, der effektivt forhindrer tyve i at stjæle dine mobildata.

Mobiltelefonen er på mange måder et af de vigtigste værktøjer, du har.

Det er ikke alene din kommunikationslinje hjem til kontoret via et opkald, sms eller en mail. Eksempelvis kan håndværkere fakturere kunder via deres mobiltelefon.  

Efterhånden som du anvender flere forretningsapps, bliver du endnu mere afhængig af mobilen.

Hvad gør man så, når man ikke lige kan finde sin mobiltelefon?

I stedet for at løbe rundt på lageret, kontoret eller ude hos kunden er der et par mere elegante og afslappede måder at finde frem til telefonen.

I den umiddelbare nærhed

Hvis du blot har forlagt telefonen et sted i nærheden, kan den gratis "Wheres my Droid"-app være en god hjælp.

Har du installeret app'en, kan du blot sende en sms til telefonen, og så begynder den at ringe for fuld styrke i et halvt minut, 1 minut eller 5 minutter.

Som standard skal du sende en sms med teksten "Wheres my Droid?" til din mobil, så giver den lyd fra sig. Den tekst kan du dog ændre til eksempelvis "Kroneskjul?"; "Nu det fand'me nok, hvor er du?" eller andet, du finder passende.

Er den stjålet?

Hvis du tror, mobilen er stjålet - tjek nu lige en ekstra gang, inden du panikker - eller du har glemt den et sted, der er uden for hørevidde, kan "Wheres my Droid"-app'en også hjælpe dig.

Igen skal du sende en sms til mobilen. Hvis du sender standard-teksten "GPS my Driod", vil din mobil sende en sms tilbage med GPS-koordinaterne for sin position samt et link til Google maps, så du kan finde den.
 
Teksten kan også ændres til noget bedre eller mere uskyldigt, så en eventuel tyv ikke bliver opmærksom på, at du eftersøger din mobil.

Funktionen virker dog kun, hvis GPS er slået til på din telefon.

Slet data

En anden mulighed er at ofre 10,85 kroner på den betalbare Seek Droid, der ud over samme features som Wheres my Droid indeholder en række andre anvendelige funktioner.

Indeholder mobilen oplysninger, som du ikke ønsker falder i hænderne på en eventuel tyv, har du mulighed for at låse mobilen eller slette alt indhold.
Du kan fjernstyre din mobil via Seek Droids website, ligesom du kan fjern-aktivere din mobiltelefons GPS ved at sende en sms.
Du kan også "gemme" app'en på mobilens app-oversigt, så en tyv ikke får mistanke om, at du kan følge, hvor han er.

Se hvordan SeekDroid fungerer i nedenstående video og læs mere om apps til iPhone på næste side.

Mulighederne for iPhone

Til iPhone findes nogle af de samme muligheder, som der findes til Android. Der er eksempelvis Find My iPhone-app'en, der for nylig er blevet gratis at hente for iPhone 4-, iPad- og iPod Touch-brugere.  

GadgetTrack er også kommet i en ny version 2.5, der blandt andet gør det muligt at fjernstyre iPhone 4's front- og bag-kamera. GadgetTrack koster penge, og for lidt over en tyver får du en app, hvor du kan tage billeder af en eventuel tyv.
Præcisionen i GadgetTracks stedbestemmelse er dog meget ringe, fortæller en Business Center-læser. Se kortet til højre.

I slutningen af forrige år kom en ny version 2.0 af TheftAware. Theftaware findes både til Android- og Symbian-mobiltelefoner. 

Virus-firmaernes bud 
 
De traditionelle anti-virus-firmaer som Symantec, McAffee og Kaspersky har også deres bud på apps, der kan være med til at lokalisere din mobiltelefon, slette indhold og så selvfølgelig beskytte mod malware på telefonen. 

Men mere om mobil malware i en anden artikel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.