Artikel top billede

Bliv mere effektiv med iPad

Hvis du er ude efter at bruge din iPad til andet end underholdning, så tag et kig på Quickoffice til arbejdet med dokumenter, Dropbox til online-storage samt Apples trådløse tastatur.

Flere og flere ledere på forretningsrejse lader deres bærbare blive derhjemme og tager i stedet deres iPad med, som de bruger til at skrive, læse og dele dokumenter og arbejde med regneark. Men kan du virkelig bytte din bærbare ud med en iPad? Her følger min slagplan i tre punkter.

1. Storage i skyen: Dropbox
Dropbox er en service, der tilbyder cloud-storage. Der findes andre lignende services såsom MobileMe, iDevice, SugarSync og Box.net (som er mere gearet mod store virksomheder). Men jeg synes om Dropbox på grund af dens enkelhed. Det er blot en mappe til filer i skyen.

For at komme i gang skal du blot downloade Dropbox-applikationen og oprette en konto på Dropbox.com. Jeg foreslår, at du starter med at gøre dette på din Mac eller pc.

Der er en prisplan i tre niveauer baseret på mængden af storage: To gigabyte er gratis, 50 gigabyte koster 55 kroner per måned mens 100 gigabyte koster det dobbelte.

Dernæst skal du downloade Dropbox-app'en til alle dine computere (bærbar, iPad, iPhone, Android-enhed, BlackBerry) og logge ind på den samme konto. Fra app'en har du adgang til dine mapper i skyen, hvorfra du endda kan streame musik og video, der ligger på serverne hos Dropbox. Du har også adgang til dine filer via websitet Dropbox.com, når du er logget ind.

Du kan flytte filer til Dropbox fra din bærbar blot ved at trække dem over i Dropbox-mappen. Enhver ny fil eller ændring, du foretager ved ældre filer i din Dropbox, bliver øjeblikkeligt krypteret og uploadet til Dropbox-serveren, så den er tilgængelig fra enhver enhed med internetforbindelse og Dropbox-app'en.

Tip: Der fremkommer et blåt ikon ud for filen, mens synkroniseringen foregår. Dette ikon bliver til et grønt flueben, når synkroniseringen er fuldført.

Noget af det bedste ved Dropbox er muligheden for at dele mapper med andre Dropbox-brugere. Højreklik på en mappe i Dropbox og i Dropbox-menuen vælg Share This Folder. Det vil åbne en webside, hvor du kan indtaste en eller flere modtageres e-mailadresser og invitere folk til at få adgang til mappen. Den valgte mappe vil herefter komme til syne i deres Dropbox.

Du kan også dele individuelle filer med folk, der ikke selv har en Dropbox-konto. Højreklik på filen i Dropbox og i Dropbox-menuen vælg Copy Public Link. Derefter indsætter du dette link i en mail, som du sender til din valgte modtager.

2. App til produktivitet: Quickoffice Connect Mobile Suite
Det er jo udmærket at kunne downloade filer fra Dropbox til din iPad, men hvad hvis du nu også vil arbejde på dem? Så har du brug for kontorprogrammer på din iPad.

Selv om Apples egen pakke af kontorprogrammer (Pages, Numbers, Keynote) fungerer nogenlunde, bruger de fleste stadig Microsoft Office. Der er en række produktivitets-apps til mobile enheder, der kan læse og redigere dokumenter fra Microsoft Office, men min favorit til iPad er Quickoffice Connect Mobile Suite til omkring 80 kroner.

Quickoffice gør dig i stand til at oprette, åbne, redigere og gemme Excel-regneark, Word-dokumenter og for nylig også PowerPoint-præsentationer på din iPad. Ligesom de fleste lignende mobil-apps har Quickoffice ikke den fulde funktionalitet fra desktop-versionen af Microsoft Office. Men Quickoffice arbejder på at gøre denne forskel mindre.

En af de fedeste funktioner ved Quickoffice til iPad er dens tætte integration med Dropbox og andre services til cloud-storage.

For at udnytte denne integration er du først nødt til at opsætte Dropbox i Quickoffice. Du åbner Quickoffice-app'en, trykker på knappen Edit, vælger Add Account og vælger her Dropbox. Herefter indtaster du dine kontooplysninger fra Dropbox. Nu har du adgang til dine filer i Dropbox direkte fra Quickoffice-app'en, hvorfra du kan redigere dem og gemme dem igen.

3. Hardware: Apple Wireless Keyboard
Hvis du har til hensigt at få lavet en masse arbejde på din iPad, har du brug for Apple Wireless Keyboard, der i Apples danske onlinebutik koster 549 kroner. Det kan tilsluttes iPad (og endda iPhone) via Bluetooth. Det er et tastatur i aluminium, der ikke fylder meget i tykkelsen, men hvad angår tasterne er på størrelse med tastaturet på en Macbook.

Dette trådløse tastatur kræver to AA-batterier, som holder utroligt lang tid. Tastaturet slukker selv, når det ikke er i brug, og er automatisk klar til brug igen, så snart dine fingre rammer tasterne.

Denne følsomhed kan dog udgøre et mindre problem: Det er let at tænde for tastaturet ved et uheld, hvilket får iPad'en i nærheden til at fyre op for Bluetooth-forbindelsen, hvad der ikke er lige hensigtsmæssigt i alle situationer. Du kan dog omgå problemet ved at slukke for Bluetooth på din iPad, når du ikke lige har tænkt dig at bruge tastaturet.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere