Artikel top billede

Foto: James Farmer.

Guide: Sådan bliver din pc en jukeboks til festen

Er du træt af, at musik til fester altid bliver afbrudt? PC World viser dig her, hvordan du nemt laver din pc om til en jukeboks, så musikken kører på skinner uden afbrydelse.

Hent programmet

"It was summer of 69!"
 
Bryan Adams brager ud af højtalerne til din fest, og gæsterne synger lystigt med. Din fest kører bare på skinner.
 
Din pc håndterer playlisten, som hele tiden bliver længere, når endnu en gæst sætter et nummer i kø.
 
Men så sker det.
 
"Those were the best..."
 
Bryan Adams bliver på et splitsekund tavs, og i stedet begynder de indledende trommerytmer i Alan Jacksons Mercury Blues at spille. Stemningen er pludselig på nulpunktet.
 
En af dine gæster ville lige tilføje dette country-nummer til playlisten, men i stedet blev playlisten slettet, og kun dette ene nummer står nu i kø.
 
PC World giver dig her en guide til, hvordan du undgår at stå i netop denne situation. Vi viser, hvordan du omdanner din pc til en jukeboks, hvor dine gæster kan tilføje numre til din playlist uden risiko for, at det kokser. 
 
Kom i gang
Der er flere programmer til den slags på nettet, men vi tager i denne guide udgangspunkt i programmet Media Monkey, som kan hentes frit på nettet.
 
Det første skridt er naturligvis at hente og installere programmet. Du henter det her.
 
Indledningsvis, når du kører programmet første gang, bliver du spurgt, hvilke foldere Media Monkey skal scanne. Her markerer du den eller de foldere, hvor din musik ligger.
 
Holder du eksempelvis en 80'er-temafest, vil det være smart, at du kun markerer folderen, der indeholder dine 80'er-numre. Får du valgt nogle mapper med musik, som du efterfølgende fortryder, kan du i File-menuen i øverste venstre hjørne klikke på "Clear Library", der nulstiller dit musikkartotek.
 
Nu har du valgt det musik-udvalg, som du og dine gæster skal have mulighed for at sætte på playlisten, når festen ruller. Det næste skridt er at sætte reglerne for din jukeboks op.
 
Media Monkey giver dig mulighed for at være alt fra diktator til anti-autoritær. Du sætter grænsen for, hvor meget frihed dine gæster skal have til at påvirke playlisten.
 
Her i denne gennemgang holder vi dog fast i, at din computer skal fungere som en traditionel jukeboks, hvor det kun er muligt at tilføje numre til playlisten. Det er den diktatoriske tilgang.

Sådan sætter du det op

For at indstille Media Monkey til at være traditionel jukeboks skal du klikke på Tools i menulinjen og vælge Options. Herefter vælger du det punkt, der hedder Party Mode.
 
Det er under Party Mode, at du kan indstille din jukeboks, som du ønsker. PC World gennemgår her punkterne og anbefaler, hvordan du skal indstille dem. 
 
Secure Party Mode with Password - Slå til
Markerer du dette punkt, kan du angive et kodeord, som skal indtastes, hvis jukeboksen skal låses op. Da vi ikke ønsker, at nogen skal pille ved noget, slår du denne til.  
 
Total Lockdown - Slå fra
Denne funktion gør, at ingen kan ændre noget som helst. Ikke engang tilføje musik til playlisten. Dine gæster skal dog have mulighed for at bidrage til festen, så dette punkt markerer du ikke. 
 
Hide menu bar - Slå til
Gæsterne skal ikke rode rundt i Media Monkeys menuer, de skal bidrage med musik. Slå den derfor til. 
 
Show in Full Screen Mode - Slå til
Skal gæsterne have mulighed for at rode rundt med andre programmer via startmenuen eller menulinjen i bunden af skærmen? Det skal de ikke, og derfor slår vi Full Screen til. 
 
Prevent switching to other application - Slå til
Skal gæsterne kunne skifte til andre programmer med genvejstaster? Nej, din pc er kun en jukeboks denne gang. Slå den derfor til. 
 
Disable repositioning of dialogs and controls - Slå til
Her kan brugerne rode rundt i, hvor playlisten, søgefeltet og andre funktioner skal være. Det kan skabe noget værre rod, hvis en gæst pludselig laver om på dette. Slå derfor denne låse-funktion til. 
 
Disable Player controls and Track reordering - Slå til
Du bestemmer, om brugerne skal have lov til at lave om på rækkefølgen af numre på playlisten, og og det er muligt at sætte et andet nummer i gang end det næste nummer i køen. Vi ønsker dog ikke, at nogen skal have lov til at springe køen over, derfor slår du denne funktion til. 
 
Enable volume, play/pause controls - Slå fra
Skal dine gæster have muligheden for at skrue op og ned for musikken eller sætte den på pause? Det styrer du her. Er du bange for at få for meget vrøvl med underboen på grund af larm, så slår du denne funktion fra, så musikken ikke kan sættes endnu højere på.
 
Nu er Media Monkey indstillet til at køre som jukeboks. Du kan starte din jukeboks ved at klikke View og efterfølgende vælge Party Mode, eller alternativt kan du bruge genvejen ved at klikke de tre taster CTRL+ALT+M samtidigt. Så er du i gang. 
 
Flere funktioner under overfladen
Ud over de nævnte funktioner er der under Party Mode-indstillingerne også Play Controls. Disse funktioner er uden betydning, når du vælger at slår afspilnings-indstillingerne fra som anbefalet ovenfor.
 
Du kan desuden sørge for, at din jukeboks aldrig løber tør for numre, selv om du og dine gæster ikke tilføjer mere musik til playlisten. Det kan du gøre ved at indstille funktionen, der hedder Auto-DJ. Vælg Tools i den øverste menulinje og derefter Options, hvorefter du markerer Auto-DJ.
 
Slå Auto-DJ til og vælg, at den automatisk altid har mindst et kommende nummer på playlisten. Det er desuden muligt at indstille, hvilke kunstnere, albums eller mapper, som Auto-DJ'en skal vælge numre ud fra.

Der er nok at rode med for den mere avancerede bruger, men med ovenstående indstillinger på plads er din jukeboks toptunet. Du kan dermed læne dig trygt tilbage med en drink i hånden, når festen er sat i gang, og musikken spiller.

God fest herfra.

Læs også

 
Danmarks bedste musikstreaming åben for alle

Sådan streamer du din musik gratis




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere