Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Sådan gør overvågning dig mere effektiv

Business Center er ikke meget for skjult overvågning af medarbejdere, men må konstatere, at frivillig overvågning giver forbløffende mening. Læs her hvorfor.

Har du svært ved at fokusere hundrede procent på dine daglige arbejdsopgaver? Bliver du distraheret af sociale netværk som Facebook og Twitter?

Består dit arbejde af megen læsning og søgning af information på nettet, med risiko for at din arbejdslæsning langsomt glider over i en mere fritids/fornøjelsesorienteret læsning?

Ovevågning i stedet for selvrapportering

Business Center har tidligere skrevet om forskellige it-værktøjer, der kan hjælpe dig til at registrere, hvad du bruger din arbejdstid på. De har alle haft et element af selvrapportering, hvilket kan føre til ringe datakvalitet.

Eksempelvis skal du selv starte og stoppe tiden, når du går i gang med en given opgave ved hjælp af det ellers fremragende program Task Coach. Bliver du afbrudt af et telefonopkald, en insisterende IM-besked eller en hastemail, er det ikke altid, at du får afbrudt tiden. Tro mig, selv om det ikke burde være svært, så er det undertegnedes erfaring, at det bare ikke sker altid.

De mange tidsregistreringsværktøjer kræver også, at du opretter et projekt eller en opgave, hvor du kan registrere din tid. Det betyder, at du nogle gange ikke har en opgave eller et projekt at registrere din tid på. Igen lyder det ikke som noget, der burde volde besvær, men hvis du har en massse ad-hoc-opgaver, er det et problem. 

Hvad med at bruge din computer til at registrere alle dine aktiviteter i stedet for - helt automatisk?

Det kan være ting som: Hvor lang tid du har brugt på at skrive et dokument i Word, skrive mails, fakturere via et online-system, læse Facebook-opdateringer fra venner, tjekke dit profesionelle netværk på LinkedIn og læse nyheder - både arbejdsrelevante og fornøjelseslæsning.

Hvis du samtidigt kan få computeren til at registrere tiden som uproduktiv eller produktiv, er der meget værdifuld feedback, du kan få efter en arbejdsdag, når du kigger computerens registreringer igennem.

Får ovenstående dig til at tænke i Big Brother-baner og arbejdsgivere, der minutiøst holder øje med, hvad de ansatte foretager sig, så forstår denne skribent dig godt. Skjult overvågning af ansatte er ikke noget, som Business Center vil agitere for.

Men hvis en frivillig registrering af dine aktiviteter giver dig mulighed for at forbedre dine arbejdsrutiner, bør du ikke automatisk skyde ideen ned.

Så læs venligst videre.

Bliv mere effektiv ved at se, hvad du bruger tiden på

RescueTime har valgt at udvikle et værktøj, der ikke lægger skjul på, at værktøjet holder øje med, hvad du laver. Men registreringen sker for din egen skyld. Det er i hvert fald tanken med produktet, bedyrer RescueTime.

Det skal give dig aha-oplevelser som:"Tænk, brugte jeg virkelig 45 minutter på at være på Facebook?" og få dig til at fokusere mere på at være produktiv. 

Når du installerer RescueTime, bliver du bedt om at kategorisere forksellige aktiviteter som produktive eller uproduktive. Umiddelbart virker "Business", "News and Opinions" som nogle meget brede kategorier, men det giver mening, når du begynder at bruge RescueTime.

De brede kategorier er nemlig opdelt i underkategorier. Eksempelvis er "Business" opdelt i 9 underkategorier som "Accounting", "Sales", "Administration", "General", "project Management" osv.

Når du går på nettet, bliver de forskellige websites kategoriseret i en af kategorierne, ligesom programmer, du anvender på din computer, vil blive kategoriseret i en af kategorierne.

Programmer og websites kategoriseres automatisk

Her anvender RescueTime crowdsourcing. RescueTime anvender de kategorier, som andre brugere har tildelt forskellige websites og programmer. Hvis du er uenig med den kategori, som et website eller program automatisk tildeles, har du mulighed for let og enkelt at ændre kategorien.

Styrken ved RescueTime er, at du meget hurtigt kan komme i gang. Når du har installeret RescueTime, skal du egentlig blot begynde at arbejde. Når der er gået en lille times tid, kan du gå ind og se, hvad du har brugt din tid på. Her kan du så også begynde at finjustere RescueTime.

Konklusion: Fremragende og afhængighedsskabende 
Det er lidt af en øjenåbner at se tallene for ens tidsforbrug sort på hvidt.

Samtidigt fungerer det rigtig godt for denne skribent, at jeg kan se på RescueTimes aktivitetsoversigt, hvad jeg har brugt min tid på. Det gør, at jeg hurtigt kan fordele den forbrugte tid på de projekter, jeg har kørende. Det fungerer bedre for mig end løbende at oprette små opgaver og tage tid i løbet af dagen.
 
Var det ikke Kierkegaard, der sagde, at livet leves forlæns, og forstås baglæns? I så fald er RescueTime et meget kierkegaardsk program

Du arbejder dig gennem dagens opgaver, og du kan løbende springe rundt mellem opgaverne, afhængig af hvem du kan få fat på, og hvad der fungerer bedst for dig. Når dagen er ovre, kan du skue baglæns og se, hvad du reelt brugte tiden på.

Eneste ulempe ved RescueTime er, at det kun er i Pro-udgaven, at man kan se, hvilke dokumenter i Open Office man har arbejdet på, og hvor lang tid der er brugt per dokument.

Pro-udgaven får man gratis i 14 dage, når man downloader den gratis version af RescueTime, men jeg er allerede afhængig af den facilitet. Så om 14 dage må jeg nok punge ud med de 6 dollars om måneden, som Pro-versionen koster.

Også selv om man ikke kan se, hvilke mails i Thunderbird man har arbejdet med. Der registreres kun den samlede tid, man har anvendt Thunderbird.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere