Artikel top billede

Sådan tager du backup af Gmail

Det kan være en god idé at have en backup af virksomhedens netbaserede mails liggende på en server i virksomheden. Læs her hvorfor, og hvordan du tager backup af netbaserede mails.

En af ideerne med onlinebaserede tjenester som Gmail er, at du ikke selv behøver at tænke på backup af data og restore-faciliteter.

Hvorfor skriver Business Center så en artikel om at tage backup af netbaserede mails? 
 
Det er der tusindvis af gode grunde til.

I slutningen af forrige måned oplevede omkring 40.000 GMail-brugere, at deres mails var pist forsvundet.

De fleste brugere fik gendannet deres mails efter et par dage, men det gav nok anledning til lidt overvejelser om backup af vigtige Gmail.

Faktisk findes der et værktøj til at tage backup af GMail; Gmail Backup.

Sådan gør du

Først skal du downloade og installere Gmail Backup.

Dernæst starter du Gmail Backup og indtaster din Gmail adresse og password, hvorefter du vælger, hvilken backup folder du vil gemme dine mails i. 

Herefter vælger du, hvilke mails du vil tage backup af. Du kan vælge kun at tage backup af de nyeste beskeder eller specificere et givet dato-interval, der skal tages backup af. Hvis du ønsker en total backup, skal du blot angive en dato, fra før du åbnede din Gmail-konto.

Herefter kan du starte backup-processen ved at trykke backup-knappen. Det kan tage lang tid, hvis du har en masse mails, så processen kan køre i baggrunden.

Også god til at flytte mails rundt mellem konti

Hvis du mister dine Gmails på et senere tidspunkt, kan du gendanne mails ud fra din backup. Her skal du blot starte Gmail Backup og derefter indtaste adresse og password for den Gmail-konto, som du vil gendanne mails i. Gmail-kontoen, hvor du gendanner dine mails, behøver ikke at være den samme Gmail-konto som du tog backup af.
 
Gmail Backup er altså også et godt værktøj til at flytte store mængder mails rundt mellem forskellige Gmail-konti.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere