Dansk vin-app druknet i succes

Viral omtale gav serverne tømmermænd.

Den danske mobilapplikation Vivino fik en sand ilddåb, da den kom på gaden i en beta-version i denne uge.

Vivino-appen knytter sig til hjemmesiden Vivino.com, der har en database på 400.000 vine. Med applikationen til Android kan man via billedgenkendelse af etiketten automatisk få mere information, gemme vine som favorit eller fortælle sin venner om den.
Selv om Vivino er en ganske lille spiller, så skaffede danskerne sig hurtigt meget mere omtale, end serverne kunne klare.

”Vi ville gerne have en blød lancering, så vi skrev til fire Android blogs og lavede en video, der demonstrerede funktionaliteten. Der skete ikke så meget i løbet af mandagen, men om tirsdagen samlede en af verdens største blogs LifeHacker historien op, og så gik det løs,” siger Heini Zachariassen, der driver Vivino sammen med Theis Søndergaard.

Serverne fik øjeblikkeligt tømmermænd af rusen.

”Det hele er bygget til at blive skaleret, men vi kunne bare ikke følge med, vi kunne simpelthen ikke starte servere op hurtigt nok. Der var lidt panik, men det lykkedes os at få det hele op at køre efter 38 minutter, og nu kører det hele som det skal,” fortæller Heine Zachariassen.


Plads til forbedring

Den massive interesse har lynhurtigt skaffet danskerne en masse betatestere. Og de er ikke alle tilfredse.

Via downloadsiden AppBrain giver et par brugere udtryk for, at der er mange flasker, som applikationen ikke kan genkende. En anden bruger klager over, at programmet bruger for meget strøm, mens en tredje person skriver, at han blot får vist kode, når han åbner applikationen.
Der kommer snart en iPhone og BlackBerry-udgave.
En lyntest her på redaktionen kunne heller ikke få Vivino til at genkende vores Nugan Estate Chardonnay.

Overordnet får programmet dog en nuværende vurdering på fire ud af fem stjerner.

Vivino har indekseret over 400.000 vine fra 11,000 vinproducenter. Ambitionen er at samtlige vine skal findes i databasen.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af medarbejder som arbejder hjemmefra samt et konstant omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller hele tiden nye og stigende krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder står derfor overfor at skulle implementere løsninger medintelligent monitorering af data, infrastruktur samt fokuseret indsats for sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side typiske ikke de nødvendige ressourcer, budget eller tiden til disse projekter – eller for den sagsskyld at blive afhængig af specifikke teknologier, dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en komplet Cloudbaseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.