Web-guiden uge 18

Computer og Internet


De lover så meget.


Tjenesten her skulle tilmelde ens hjemmeside til over 600 søgemaskiner, men det fungerer bare ikke. Grunden til at siden er med alligevel er at den har en god oversigt over søgemaskiner og så har den en fin liste af Internet-radiostationer. Det er faktisk det mest brugbare ved siden.


http://www.svendhs.dk/~114156.users/index.htm


 


Det er gratis.


Det er ikke usædvanligt at finde gratis ydelser på nettet, men dette er en af de mere omfattende samlinger. Her er gratis hjemmeside plads, chat rum, person findere og noget som vist skal være et modstykke til Internet-ringe. Jeg tror ikke at disse web-cirkler kan udkonkurrere Internet-ringene, men resten af tilbudene er også nok at komme efter.


http://www.wbs.net


 For kommende nørder.


Dette er en illustreret computer håndbog, for dem der er ved at tage de første spæde skridt ind i nørd-verdenen. Der er en god (måske lidt kort) gennemgang af begreberne og man bliver ikke plaget af tilbud om at købe det man ser på. Det hele er så pædagoist at alle skulle kunne være med, hvis man kan læse engelsk.


http://www.mkdata.dk/english/


 


Min hjemmeside ringer til mig.


Her er endnu en nyskabelse på nettet. Dette firma har lavet et program der kan få telefoner til at ringe op. Ideen er at hvis nogen besøger ens hjemmeside og vil i kontakt med personen bag side, så trykker de på et link, skriver deres telefonnummer og så bliver de automatisk ringet op. Egentligt er det vel den ultimative form for dovenskab, men det kunne være at det kunne bruges til noget fornuftigt - ideen er under alle omstændigheder spøjs.


http://www.trinet.com/voicebutton/


 


Det offentlige


De repræsentere os alle sammen.


Hvis man har brug for at finde et dansk konsulat eller en dansk ambassade kan man finde en komplet liste på denne side.


http://www.um.dk/danmark/info/kontaktkalender/


Erhverv og økonomi


Monomedia??


Messer for specialområder er normalt et forum hvor alle yder deres ypperste, for at vise hvad de kan, men det er da besynderligt at denne hjemmeside for en stor multimedie messe er præget af manglen på netop multimedie, eller bare noget der ligner et fikst design.


http://www.multimediamessen.dk/


Kunst & kultur


Ganske godt for et lille sprogområde.


Der var engang en der sagde at Danmark var for lille et sprogområde til at have sin egen ballet. Det kan da godt være, men vi har da i alle tilfælde en opera, og på denne side kan man finde de danske opera-komponister. Man kan få lidt biografi og høre eksempler fra flere af værkerne i Real Audio format.


http://www.mic.dk/opera/Men den findes jo ikke.


På denne side kan man finde en af litteraturens mest omtalte ikke eksisterende bøger. Det er Necronomicon som er en fast del af H.P. Lovecrafts univers. Verdens ondeste bog der kan få folk til at miste al forstand efter de har læst bare en side. Der er selvfølgelig visse mennesker der ikke har kunne stå for fristelsen, og de har så forsøgt at skrive det der burde stå i denne fiktive bog. Denne udgave kan findes i en elektroniske version på siden her.


http://dorit.ihi.ku.dk/%7Eotap/necro/

Misc og bizar


Ikke tao, men lidt derhen af.


Den store kinesiske filosof Konfutse er ikke så kendt i vesten som f.eks. Tao, der fik sit gennembrud igennem et samarbejde med P. Plys. Hvis man vil vide mere om Konfutse kan man sende en e-mail til adressen majordomo@gnacademy.org og skrive "subscribe confucius " i besked feltetSommer og sol.


Skulle man ikke have råd til en charterferie syd på kan man nyde et af de mest populære feriemål på Internettet. Det er Ibiza der har fundet en plads og endda på et dansk domæne. Det er faktisk en meget charmerende måde som øen bliver præsenteret på, den er dejlig fri for påtrængende reklamer.


http://www.ibiza.dk/


 


Nyheder & medier


Det er uhyggeligt.


Nu har Zentropa fået sig en officiel hjemmeside. Ambitionerne er vist store, for de har fået sig en adresse med et .com domæne og al tekst er på engelsk. At siden er under udbygning er der egentligt ikke noget i vejen med, men kunne folk ikke vente med at sætte knapperne ind på deres sider indtil de førte til noget. Det ville spare brugerne for en masse nytteløs klikkeri. Ellers er siden flot og og med gode originale indfald.


http://www.zentropa-film.com/ 


Social og sundhed


Uden for sæsonen.


Ja, ja det er ikke lige i tidsånden. Dette er siderne for Julemærke sagen. Her kan man blandt andet se regnskaber fra tidligere år og finde en del frimærke links. Selvfølgelig er der også en del om det arbejde der bliver udført for pengene.


http://www.julemaerket.dk/ 


 


De går (ind) for sagen.


På denne side kan man følge en march imod børnearbejde. Marchen går igennem store dele af Danmark og på siden kan man se hvad der foregår i ens eget lokalområde, så man kan være med til at bekæmpe de modbydelige forhold der bliver budt børnearbejdere i mange lande.


http://www.globalemarch.dk/


Uddannelse


Slå det op.


Her er så endnu et nyt leksikon, større, bedre og hurtigere. Og ikke nok med det, man bliver på intet tidspunkt bedt om at betale. Som sædvanligt behøver dette ikke at erstatte ens ynglings opslagsværk, men det skader jo aldrig med lidt supplement.


http://www.encyclopedia.com/ 


Underholdning


Spille spion.


Hvis man har lyst til at spille computerspil over Internettet kan det være besværligt at finde en god server. Dette kan man nu få et program der gør for en. Det program hedder Gamespy og kan hentes på denne side.


http://www.gamespy.com/


 Videnskab


 


For pengenes skyld??


Det kan være svært at finde ud af hvor seriøst man skal tage forskning der emmer af profit muligheder, men det er jo noget man bliver nød til at leve med. På denne side kan man følge med i forskningen i HVI og AIDS. Bag siden står et medicin firma, så måske skulle man tage visse af deres informationer med et gran salt, som man jo skal med alting.


http://www.roche-hiv.com/

  Brancheguiden
  Brancheguide logo
  Opdateres dagligt:
  Den største og
  mest komplette
  oversigt
  over danske
  it-virksomheder
  Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
  Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
  Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

  Nøgletal og mere info om virksomheden
  Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

  Kommende events
  CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

  Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

  29. november 2022 | Læs mere


  AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

  Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

  06. december 2022 | Læs mere


  ERP løsninger til SMV segmentet

  For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

  07. december 2022 | Læs mere