Banker overvejer mobiludgave af Dankortet

Masser af andre muligheder end teleselskabernes digitale pung.

Det var uden bankernes velsignelse, da TDC, Telia, Telenor og 3 i sidste uge lancerede en ny fælles tjeneste, hvor mobiltelefonens sim-kort fungerer som digital tegnebog.

Banksektorens manglende opbakning betyder dog ikke, at der aldrig kommer en digital version af Dankortet. Bankenes fælles selskab Nets overvejer at lancere sine egne mobil-løsninger, der i givet fald ville kunne konkurrere med teleselskabernes løsning.

Det fremgår af et skriftlig svar fra Nets, som ComON bad kommentere teleselskabernes digitale tegnebog.
”Nets afsøger markedet og ser på forskellige muligheder i øjeblikket sammen med bankerne”, hedder det.

Meldingen fra Nets skal ses i lys af, at selskabet har haft konkrete forhandlinger med teleselskaberne, men at forhandlingerne foreløbigt er strandet. Parterne kan ifølge ComONs oplysninger ikke blive enige om prisen.

”Vi byder velkommen til teleselskabernes initiativ. Vi har i nogen tid været bekendt med, at det var på vej, så der er ikke noget overraskende i udspillet. Der kommer mange nye og spændende alternativer på mobilen, og vi ser dette som et af de mere interessante, men det bliver først rigtig interessant, når hele indholdet i den fysiske tegnebog, herunder betalingskortene kan komme ind i mobilen. Vi ser derfor frem til at fortsætte dialogen med mobiloperatørerne,” hedder det i svaret fra Nets.

Der er dog sandsynligvis mere end blot forhandlingstaktik bag dagens udmelding.
Bankerne er ikke særligt tilbøjelige til at dele Dankort-forretning med andre, med mindre prisen for de nye mobile muligheder bliver meget attraktiv. Nets kunne selv lancere en mere avanceret version eller en software-version af Dankortet, bekræfter selskabet.

”I forbindelse med videreudviklingen af Dankortet ser vi blandt andet på mulighederne for, at Dankortet kan anvendes kontaktløst og dermed også fra mobilen. Da Dankortet dækker hele den danske befolkning bredt, mener vi også, at der i fremtiden kan komme flere muligheder, kontaktløst, chip eller mobil, afhængig af hvad forbrugeren foretrækker,” skriver informationsmedarbejder, Michael Rufeldt fra Nets i svaret til ComON.

Det kontaktløse Dankort ville skulle bruge NFC (Near Field Communication). Det ville være nok blot at holde det op foran kortlæseren, men man skulle stadig taste sin pinkode ind på kortlæseren – og stadig medbringe det fysiske Dankort.

Nets erkender da også, at en software-version af kortet, som man kunne have på sin mobiltelefon, ville have større gennemslagskraft:

”Det er klart, at teleselskabernes styrke er sim-kortet, mens vores styrke er betalinger. Denne model er den, der har været diskuteret på europæisk plan, bl.a. mellem bankerne og mobiloperatørerne, og som er et godt bud på et sikkert element, hvor man kan opbevare kortdata. Der er dog stadig mange alternativer, og de NFC-telefoner, der understøtter SIM-kortet er endnu ikke på markedet,” hedder det i erklæringen fra bankernes fælles selskab.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”