Banker overvejer mobiludgave af Dankortet

Masser af andre muligheder end teleselskabernes digitale pung.

Det var uden bankernes velsignelse, da TDC, Telia, Telenor og 3 i sidste uge lancerede en ny fælles tjeneste, hvor mobiltelefonens sim-kort fungerer som digital tegnebog.

Banksektorens manglende opbakning betyder dog ikke, at der aldrig kommer en digital version af Dankortet. Bankenes fælles selskab Nets overvejer at lancere sine egne mobil-løsninger, der i givet fald ville kunne konkurrere med teleselskabernes løsning.

Det fremgår af et skriftlig svar fra Nets, som ComON bad kommentere teleselskabernes digitale tegnebog.
”Nets afsøger markedet og ser på forskellige muligheder i øjeblikket sammen med bankerne”, hedder det.

Meldingen fra Nets skal ses i lys af, at selskabet har haft konkrete forhandlinger med teleselskaberne, men at forhandlingerne foreløbigt er strandet. Parterne kan ifølge ComONs oplysninger ikke blive enige om prisen.

”Vi byder velkommen til teleselskabernes initiativ. Vi har i nogen tid været bekendt med, at det var på vej, så der er ikke noget overraskende i udspillet. Der kommer mange nye og spændende alternativer på mobilen, og vi ser dette som et af de mere interessante, men det bliver først rigtig interessant, når hele indholdet i den fysiske tegnebog, herunder betalingskortene kan komme ind i mobilen. Vi ser derfor frem til at fortsætte dialogen med mobiloperatørerne,” hedder det i svaret fra Nets.

Der er dog sandsynligvis mere end blot forhandlingstaktik bag dagens udmelding.
Bankerne er ikke særligt tilbøjelige til at dele Dankort-forretning med andre, med mindre prisen for de nye mobile muligheder bliver meget attraktiv. Nets kunne selv lancere en mere avanceret version eller en software-version af Dankortet, bekræfter selskabet.

”I forbindelse med videreudviklingen af Dankortet ser vi blandt andet på mulighederne for, at Dankortet kan anvendes kontaktløst og dermed også fra mobilen. Da Dankortet dækker hele den danske befolkning bredt, mener vi også, at der i fremtiden kan komme flere muligheder, kontaktløst, chip eller mobil, afhængig af hvad forbrugeren foretrækker,” skriver informationsmedarbejder, Michael Rufeldt fra Nets i svaret til ComON.

Det kontaktløse Dankort ville skulle bruge NFC (Near Field Communication). Det ville være nok blot at holde det op foran kortlæseren, men man skulle stadig taste sin pinkode ind på kortlæseren – og stadig medbringe det fysiske Dankort.

Nets erkender da også, at en software-version af kortet, som man kunne have på sin mobiltelefon, ville have større gennemslagskraft:

”Det er klart, at teleselskabernes styrke er sim-kortet, mens vores styrke er betalinger. Denne model er den, der har været diskuteret på europæisk plan, bl.a. mellem bankerne og mobiloperatørerne, og som er et godt bud på et sikkert element, hvor man kan opbevare kortdata. Der er dog stadig mange alternativer, og de NFC-telefoner, der understøtter SIM-kortet er endnu ikke på markedet,” hedder det i erklæringen fra bankernes fælles selskab.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Business Analyst – Consulting - Insurance

Visma DataLøn og ProLøn

AI Developer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Risikostyringskonsulent til tværfagligt risikoteam
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere