Google TV-flop koster Logitech dyrt

Google ville erobre verdens fjernsyn, men det gik ikke helt efter planen. Regningen er endt hos Logitech.

Logitech var de første til at lancere en boks med Google TV-platformen sidste år – men det har været en dyr fornøjelse for selskabet. Som ComON kunne fortælle i december, har Google TV-platformen været ramt af mange problemer. Der er store ambitioner om at smelte fjernsyn og web sammen i Google TV, som bruger en version af Android der er tilpasset fjernsyn. Men anmeldelserne af Logitechs Revue-boks har været negative, og forhandlerne har sendt flere bokse tilbage end der er solgt, skriver The Register.

Nu har Logitech sænket prisen for boksen fra de oprindelige 300 dollar til 100 dollar, og samtidig erkender selskabet nu at Google TV-eventyret har kostet et tab på mindst 34 mio. dollar eller 175 mio. kr. Det belaster Logitechs regnskab for første kvartal, som netop er fremlagt.

Google TV blev første gang demonstreret i maj på udviklerkonferencen I/O i San Francisco. Platformen er baseret på en simpel computer, der enten kan integreres direkte i fjernsynet eller indbygges i en ekstern boks. Denne computer bruger Android som operativsystem og Chrome som browser.

Med den nye platform kan tv-seerne frit springe mellem tv- og web-indhold og hente både gratis og betalingspligtige tv-kanaler direkte fra nettet. Desuden kan indholdet automatisk skræddersys til brugerens præferencer. Et halvgennemsigtigt Google-søgefelt lægges hen over skærmen.

Men anmeldelserne har klaget over, at det er for svært at betjene systemet og der mangler indhold. Desuden er for mange fejl, som Google dog har lovet at rette med opdateringer.

Logitech har tidligere afvist rygter om, at man vil stoppe produktionen af Revue. I stedet vil Logitech holde fast i Google TV-platformen, men nu er prisen for boksen altså reduceret betydeligt.

Det ser ud til at Google har svært ved at overbevise forbrugerne om, at Google TV er den rigtige metode til at gå web-adgang på fjernsynet.

I øjeblikket kan man blandt andet se tv-serier og film fra Netflix og Amazon med Google TV, men flere af de store amerikanske tv-stationer som NBC, CBS og ABC vil ikke understøtte denne tv-platform.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.