Getmore har selskaber i Pakistan og på Cypern

Selskaber på Cypern og i Pakistan har tråde til onlineforhandleren Getmore, som er i skattemyndighedernes søgelys. Selskaberne er sandsynligvis redskaber i Getmores indkøb via tyske distributører.

Onlineforhandleren Getmore opererer fortsat gennem et net af selskaber, som strækker sig helt til Pakistan.

Ifølge oplysninger til ComONs søsteravis CRN driver en af de tidligere ejere af det danske Getmore, Kaiser Raja, blandt andet et it-selskab - også med navnet Getmore - i den pakistanske by Rawalpindi. I løbet af foråret søgte selskabet både teknikere og økonomimedarbejdere via flere pakistanske jobportaler.

I det pakistanske Getmore-selskab er der ifølge CRNs oplysninger ansat en person ved navn Adeel Younas, som angiveligt er den samme person, som ved nytårstid på papiret overtog det danske Getmore fra netop Kaiser Raja og hans to øvrige partnere, Sagib Hussain og Asif Mahmood.

Indkøb via Cypern
CRN har tidligere afsløret, hvordan de tidligere ejer af Getmores brugte det cypriotiske selskab Fameclass Assets Ltd. til at gennemføre sin momssvindel. Men efter ejerskiftet ved nytår er den cypriotiske model tilsyneladende fortsat.

Kilder oplyser til CRN, at Fameclass Assets i dag er genopstået på sin gamle adresse i den cypriotiske hovedstad Nicosia under navnet Mirakey Distribution. Via dette selskab har Getmores indkøbsteam - på op mod ti personer - indkøbt varer gennem fortrinsvis tyske distributører som Ingram Micro, Devil og Wave. Indkøbene løber ifølge en kilde op i millioner af euro.

Skat er uvidende
Lederen af Skats afdeling for økonomiske kriminalitet, Martin Vollmer, siger til CRN, at han ikke kender til den pakistanske forbindelse til Getmore.

»Vi har mig bekendt ikke nogen viden om, hvad der foregår i Pakistan. Vi har ikke noget samarbejde med de pakistanske myndigheder, og vi har ikke nogen mulighed for at undersøge forholdene der,« siger han.

Hverken Getmores nuværende direktør Steen Mortensen eller den tidligere medejer og direktør Kaiser Raja ønsker at kommentere CRNs oplysninger.Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.