Hackere stjæler kreditkort-data hos Playboy

En hackergruppe med kodenavnet "ingreslock 1524" har stjålet kreditkort-oplysninger for et ukendt antal af Playboy's kunder.

En talsmand for Playboy Enterprises bekræfter, at det i sidste uge lykkes hackere at trænge igennem firmaets firewall og andre beskyttelsesforanstaltninger og hente følsomme kundeoplysninger over nettet.


Hacker-gruppen, som kalder sig "ingreslock", sendte derefter en e-mail til flere Playboy-kunder med det fulde navn, kreditkortnummer og kortets udløbsdato. I brevet skriver hackerne, at man "store planer" og vil bruge informationerne, som vil resultere i "krav på mindst 10 millioner dollar" til kreditkortselskaberne.


Men tilsyneladende er gruppens agenda ikke at begå tyveri, men at advare om sikkerhedsproblemer. Hackerne har senere meddelt, at aktionen blot var en "test" af computersikkerheden, og samtidig annonceret en ny "test" hos Playboy.com på et senere tidspunkt.


Playboy opfordrer alle sine kunder - også dem, som ikke har modtaget en e-mail fra hackerne - til at tjekke, at der ikke er trukket penge på deres kreditkort.


(Kilde: CNNfn)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere


Sådan forsvarer du dig effektivt mod Ransomware

Mange danske virksomheder været ramt af succesfulde ransomware-angreb i det seneste års tid, hvor hackere formår at indsnige kode i systemerne, som de anvender til at blokere for organisationens data. På denne konference får du derfor overblik over en række muligheder for at modstå ransomware-angreb - og komme videre når de sker.

16. december 2021 | Læs mere


Strategisk IT-sikkerhedsdag 2022 - identificer, beskyt og forsvar

IT-sikkerhedstruslerne mod virksomhederne er i takt med tiden blevet større og værre, fordi virksomhederne er mere end nogensinde før afhængige af data og IT. Det stiller krav til de IT-ansvarlige, der konstant skal tage bestik af det skiftende trusselniveau. Det kræver blandt andet, at it-sikkerhed bliver sat på den strategiske dagsorden i virksomhederne – men hvordan?

25. januar 2022 | Læs mere