Artikel top billede

Oracle opgiver OpenOffice

Oracle dropper nu at videreudvikle OpenOffice. Det skal videreføres som open source-projekt.

I en kortfattet meddelelse fortæller Oracle at man opgiver alle kommercielle interesser i OpenOffice.org. Det skal nu videreudvikles som et rent open source-projekt. Oracle vil heller ikke længere tilbyde en kommerciel version af kontorpakken.

Det kommer ikke som den helt overraskelse – allerede sidste år opstod der strid om projektets fremtid og der blev etableret en selvstændig organisation, Document Foundation, som satser på at videreudvikle OpenOffice.org pakken under navnet LibreOffice.

Den populære open source-baserede kontorpakke har sine rødder helt tilbage i 2000, hvor Sun Microsystems frigav en del af kildekoden til StarOffice. Sun har altid haft en vigtig rolle i projektet og denne rolle blev overtaget af Oracle, der købte Sun tidligere sidste år.

Document Foundation opstod som et forsøg på at løsrive kontorpakken fra Oracles kontrol og samtidig sikre at den kan videreudvikles helt fri for kommercielle interesser.

Den nye organisation havde ikke retten til navnet OpenOffice, så man valgte LibreOffice i stedet.

De fleste større open source- og Linux-firmaer som Red Hat, Canonical (Ubuntu) og Novell valgte at støtte LibreOffice, der dermed fik status som en ”fork” af det officielle OpenOffice.org projekt.

Oracle fortæller i sin pressemeddelelse, at man fortsat vil støtte udbredelsen af åbne dokumentformater som Open Document Format (ODF), som er en konkurrent til Microsofts Open XML.

Det understreges også at Oracle fortsat vil investere stort i teknologier som MySQL og Linux, der har strategisk værdi for selskabets kunder.

Men fremover bliver det altså open source-fællesskabet og ikke Oracle, der skal videreudvikle OpenOffice.org. Det er uklart hvad dette kommer til at betyde for LibreOffice.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?