Oracle opgiver OpenOffice

Oracle dropper nu at videreudvikle OpenOffice. Det skal videreføres som open source-projekt.

I en kortfattet meddelelse fortæller Oracle at man opgiver alle kommercielle interesser i OpenOffice.org. Det skal nu videreudvikles som et rent open source-projekt. Oracle vil heller ikke længere tilbyde en kommerciel version af kontorpakken.

Det kommer ikke som den helt overraskelse – allerede sidste år opstod der strid om projektets fremtid og der blev etableret en selvstændig organisation, Document Foundation, som satser på at videreudvikle OpenOffice.org pakken under navnet LibreOffice.

Den populære open source-baserede kontorpakke har sine rødder helt tilbage i 2000, hvor Sun Microsystems frigav en del af kildekoden til StarOffice. Sun har altid haft en vigtig rolle i projektet og denne rolle blev overtaget af Oracle, der købte Sun tidligere sidste år.

Document Foundation opstod som et forsøg på at løsrive kontorpakken fra Oracles kontrol og samtidig sikre at den kan videreudvikles helt fri for kommercielle interesser.

Den nye organisation havde ikke retten til navnet OpenOffice, så man valgte LibreOffice i stedet.

De fleste større open source- og Linux-firmaer som Red Hat, Canonical (Ubuntu) og Novell valgte at støtte LibreOffice, der dermed fik status som en ”fork” af det officielle OpenOffice.org projekt.

Oracle fortæller i sin pressemeddelelse, at man fortsat vil støtte udbredelsen af åbne dokumentformater som Open Document Format (ODF), som er en konkurrent til Microsofts Open XML.

Det understreges også at Oracle fortsat vil investere stort i teknologier som MySQL og Linux, der har strategisk værdi for selskabets kunder.

Men fremover bliver det altså open source-fællesskabet og ikke Oracle, der skal videreudvikle OpenOffice.org. Det er uklart hvad dette kommer til at betyde for LibreOffice.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.