Politiker anmelder Wikipedia for Nazi-propaganda

En tysk politiker har anmeldt Wikipedia for at sprede nazi-propaganda. For mange nazi-symboler, siger hun.

Wikipedia bliver måske slæbt i retten i Tyskland. I Tyskland er det forbudt at bruge nazi-symboler, og en tysk politiker har nu anmeldt Wikipedia for at have bragt for mange nazi-symboler i de tyske artikler om Nazismen.

»Omfanget og gengivelsen af symboler er mere, end der er brug for i dokumentationen og den politiske opdragelse, mener jeg.«

Sådan sagde Katina Schubert, der er næstformand for partiet venstrefløjspartiet Die Linke, til Reuters.

»Det her handler ikke om at begrænse ytringsfriheden, det handler om at finde ud af, hvor grænserne går,« siger Schubert.

Hun henviste først og fremmest til en wiki, der fortæller om nazisternes ungdomsorganisation. Da ComON tjekkede artiklen om Hitler Jugend, kunne man følge et link til en side med 15 forskellige billeder, hvoraf de syv var symboler. Et enkelt symbol var gengivet to gange.

Politikeren fortalte, at hun havde rådført sig med jura-kyndige, inden hun anmeldte Wikipedia til politiet. Hun håber, at hendes initiativ vil få folk til at diskutere, om ekstremister må bruge internettet til at sprede had mod jøder og andre etniske grupper.

Hun mener, at historien skal dokumenteres korrekt, men at dokumentationen kan tage overhånd og udvikle sig til propaganda.

Katinka Schuberts har dog med sin anmeldelse mødt kritik i sine egne rækker.

»Katinka Schubert forstår ikke de selv-regulerende mekanismer i Wikipedia,« siger Heikko Hilker, der er en venstreorienteret medie-ekspert fra Sachsens parlament.

Han mener, at kontroversielt indhold på Wikipedia altid vil være afbalanceret, da brugerne kan diskutere ændringer på en wiki. Der vil blot gå sekunder, før propaganda ville blive slettet, siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere