Artikel top billede

Sådan nåede Endomondo ny milepæl

Tre millioner har nu hentet dansk trænings-app.

For et lille år siden beskrev ComON, hvordan et pludseligt spring til 350.000 brugere fik danske Endomondos servere til at stå af. Nu skal den danske sportstracker håndtere helt andre mængder data.

Mandag hentede "endo" nummer tre million nemlig Endomondo-applikationen. På hjemmesiden, i Endomondos sociale community, er der 1,3 millioner registrerede brugere.

Det fortæller medstifter af Endomondo, Mette Lykke, til ComON.

"Jamen, jeg tror i høj grad, at det, der driver det, er, at vi kravler op i listerne på de store appstores," siger Mette Lykke.

Hos Android Marked, hvor over en million har hentet app'en, ligger Endomondo i top ti under kategorien sundhed og fitness. Hos Blackberry, hvor 750.000 har downloaded app'en, er Endomondo den mest populære fitness-app globalt.

Bagefter kommer platformene iPhone og Symbian, sidst Windows Phone, Windows Mobile og Java

"Java og Mobile forventer vi ikke vækst på. Det er ligesom ikke der, det sker. Iphone er ved at komme ret godt med," siger Mette Lykke.

I har tidligere ikke været så langt fremme på iPhones platform. Hvordan øger i væksten dér?

"Jamen, det er noget med, at vi har opprioriteret udviklingen på iPhone-app'en. Vi lancerer hyppigere features. Det giver bedre og bedre ratings, og dermed bliver det en god spiral, hvor der kommer flere downloads, og så fortsætter vi opad," vurderer Mette Lykke.

De fleste brugere bor i dag på den anden side af Atlanten. USA står for 25 procent af downloads, derefter England, Danmark, Kina, Frankrig, og så Tyskland, Spanien og Italien og øvrige europæiske lande.

Endomondo regner fortsat med at nå breakeven i år, så firmaet begynder at give overskud. Selv om Endomondo har ansat ekstra kræfter, så oplever de ifølge Mette Lykke et bedre salg i den tilknyttede webshop end forventet. Webshoppen åbner også snart i USA. Samtidig er firmaet gået i gang med at lave virksomhedskoncepter, hvor i første omgang Arbejdernes Landsbank i Danmark og Kimberley-Clark i USA bruger Endomondo-platformen til at få mere sunde medarbejdere.

"Sidst på året skulle virksomhedskonceptet gerne stå for en meget betydelig del af vores indtægter, i hvert fald over halvdelen," siger Mette Lykke.

Og serverne? De står hos Jaynet i Glostrup, er dedikerede, og efter sidste sommers serveroverbelastning arbejder Endomondo hele tiden på at sætte nye op og optimere forholdene for dataflowet, så Endomondo ikke rammer muren igen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere